Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | In het weekend dat RWA kampioen wordt, mocht Maassluis afreizen naar Zeeland voor een wedstrijd tegen TOGO1.

Maassluis 1
Vooraf was al duidelijk dat deze wedstrijd voor Maassluis om de spreekwoordelijke “Des Keizers baard” zou zijn. Dit weekend zou RWA kampioen worden en voor Maassluis rest de titel “Runner-up”.
Maassluis wist in deze wedstrijd de korf makkelijk te vinden. Halverwege de eerste helft stond er een tussenstand van 3-11 op het bord. Vooral Mark van Buuren was op schot met 4 doelpunten in deze fase. Uiteindelijk gingen de ploegen rusten met een stand van 5-15. De tweede helft gaf hetzelfde eentonige beeld. Aanvallend was het uitstekend en verdedigend idem dito. Met een overwinning van 12-31 keerde Maassluis weer huiswaarts. Leon Kloppenburg en Mark van Buuren waren de topscorers met respectievelijk 7 en 8 doelpunten.

Maassluis 2
De Maassluise reserves mochten aantreden tegen het onderaan staande Deetos 3. Thuis werd er nog gemakkelijk gewonnen met 25-16. Afgelopen zaterdag ging het aanzienlijk moeilijker. Al gauw stond Maassluis achter met 5-0. Het duurde de hele eerste helft om deze achterstand weer recht te trekken. Tot 21-21 diep in de tweede helft ging het gelijk op. Met nog 8 minuten spelen kon Maassluis het verschil maken. Uiteindelijk resulteerde dit in een 22-24 overwinning. Maassluis is nu zeker van een langer verblijf in de eerste klasse. Een knap resultaat voor de ze jonge ploeg.

Overige teams
Maasluis A1 kon het niet bolwerken tegen Excelsior A1; 19-14. Maassluis 3 behaalde een gemakkelijke overwinning op OZC 2; 23-18. Op 11 maart is de volgende wedstrijd tegen RWA, deze wedstrijd moeten ze winnen om het kampioenschap binnen te halen

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl