Het gat met koploper Valto in de 2e klasse is groter geworden na het gelijke spel van afgelopen weekend op medeconcurrent voor de titel Merwede. Helaas kwam de Maassluise brigade niet verder dan een 12–12 gelijkspel. Maassluis vergat in de 2e helft het klusje te klaren door de laatste 10 minuten niet meer tot score te komen. De 8–12 voorsprong werd uiteindelijk toch nog uithanden gegeven, waardoor er volgende week gewonnen moet worden tegen koploper Valto om nog uitzicht te houden op een kampioenschap.

Merwede– Maasluis 12-12 (5-7).

Maassluis start goed, binnen 6 minuten staat er een 0-2 voorsprong, waar de rest van de 1e helft in het teken zou staan van een gelijk opgaande strijd, gezien de stand na 10 minuten 3-3 en na 20 minuten 5-5.Toch pakte uiteindelijk Maassluis voor de rust het eerste gaatje in de wedstrijd. Door een afstandsschot van Leon Kloppenburg en Niek Seesink was er een ruststand van 5-7 in het voordeel van Maassluis. Maassluis nam in deze fase meer initiatieven om deze wedstrijd winnend af te sluiten dan Merwede. Vlak na rust ging Maassluis door met initiatief tonen, door een doelpunt van Henne Bloem leek Maassluis door te stomen naar een nog grotere voorsprong. Merwede die zocht naar een laatste strohalm om deze wedstrijd in hun voordeel te beslechten kwam in deze fase van de wedstrijd terug. Door binnen een tijdbestek van zes minuten drie keer raak te schieten trokken ze de stand gelijk 8-8. Het spel ging de 2e helft echter op en neer, want de 10 minuten na de 8-8 was weer volledig voor Maassluis. Via 4 doelpunten op rij binnen 10 minuten leek het einde van de wedstrijd inzicht, stand 8-12. Er brak een cruciale fase aan in deze wedstrijd, Maassluis werd onzorgvuldig in balbezit en de druk van de tegenstander werd steeds groter. Helaas besloot de scheidsrechter, die hier nooit een beslissing over had kunnen nemen gezien het feit dat hij op de achterlijn stond, een bal aan de middellijn aan Merwede te geven, er werd vrijwel meteen uit deze situatie gescoord. De 2e klap daarna was een schot van de heer van Merwede. Met nog acht minuten te spelen en 10-12 in het voordeel van Maassluis kwam nogmaals een dubieuze beslissing van de scheidsrechter. Een dame die dwars op het blok loopt en een heer van Maassluis omver loopt, die al positie had, krijgt de strafworp mee. Een vreemde beslissing met nog zes minuten te gaan, de strafworp gaat raak en de achterstand is nog maar één doelpunt. Merwede ruikt zijn kansen en gaat opzoek naar de gelijkmaker. Deze krijgen zij ook door een schot van een heer van Merwede. Met nog 4 minuten gaan beide teams opzoek naar de overwinning, maar voor beide partijen is de spreekwoordelijke koek op. Uiteindelijk een gelijkspel wat verdiend is voor beide ploegen, maar waar deze ploegen niet bij gebaat zijn. Maassluis krijgt koploper Valto deze week op bezoek in de Olympiahal en de opdracht blijft hetzelfde. Winnen!