Met in het achterhoofd de laatste kans op de titel ging Maassluis op bezoek bij de nummer 1 in Middelburg: ONDO.

Bij een winstpartij voor Maassluis kon men nog hopen op een eventueel kampioenschap, maar gedurende de wedstrijd werd snel duidelijk dat de Zeeuwse ploeg een maatje te groot was en de terechte kampioen is in deze poule.

Maassluis 2 wist wel te winnen van de Zeeuwse tegenstander. Doordat de directe concurrentie onverwacht punten morst, kan het reserveteam van Maassluis komende zaterdag het kampioenschap binnen kan halen tegen het lager geklasseerde Vlaardingen.

ONDO – Maassluis – 23-15 (14-9)
Binnen 30 seconde keek de Maassluisse ploeg tegen een achterstand aan, die snel werd omgebogen naar een 1-2 voorsprong door goals van Seesink en Kloppenburg. Tot de 7-6 bleef het gelijk opgaan in de wedstrijd, maar een dik kwartier gespeeld liet ONDO zien waarom het bovenaan staat: gevarieerd en slim spel, en heren die in vrije positie bijna alle ballen er ingooien. Zo kon ONDO uitlopen naar 14-9 ruststand en had de ploeg het gewenste gaatje geslagen.

In de tweede helft ging ONDO verder waar het gebleven was: doelpunten maken. Ondanks dat Kloppenburg nog zijn 5e en 6e doelpunt van de wedstrijd wist te maken waren het vooral de Middelburgers die de dienst uitmaakten. Het gat was niet meer te overbruggen en bij elke goal van het vlaggenschip van Maassluis wist ONDO daar minimaal een goal tegenover te zetten. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los in de ONDO-hal, omdat zij met het (terecht) behaalde kampioenschap voor het eerst promoveren naar de eerste klasse.

ONDO 2 – Maassluis 2 – 16-19 (9-9)
Maassluis 2 had de eerste helft een zware dobber aan haar Middelburgse tegenstander. In een benauwde hal kwam het spel niet op gang en kon men gaan rusten met een 9-9 tussenstand. Zoals de laatste wedstrijden ook het geval was, leek het wel alsof de ploeg een kleine tegenstand nodig had om een knop om te draaien. Na de rust kwam de ploeg 2 goals achter, maar leek het hierdoor wel in haar spel te komen. Met sterke aanvallen waren zij ONDO de baas en door de 6 van goals Andreae en vijf goals van Van Buren wist men met met nog drie minuten te spelen en drie doelpunten voorsprong genoeg.

Geheel onverwacht verloor directe concurrent Kinderdijk waardoor de tweede ploeg van Maassluis aanstaande zaterdag in en tegen Vlaardingen het kampioenschap naar verwachting binnen gaat halen. Maassluis 2 heeft met nog drie wedstrijden te gaan genoeg aan 1 punt om de schaal op te mogen tillen.

Overige resultaten
Waar vorige week Merwede 3 nog werd verslagen, had het derde team van Maassluis dit keer een grotere kluif aan haar tegenstander. Wat heet, met een 14-27 eindstand kan men wel stellen de Maassluise equipe weinig in te brengen had tegen het Rotterdamse WION.

Maassluis A1 wist eenvoudig te winnen van Swift A1, dat niet bij machte was om het de junioren ook maar enigszins moeilijk te maken. Na een riante tussenstand met rust speelde de A1 de wedstrijd volwassen uit en wist het de 20 goals te passeren.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep