CKC MAASSLUIS IS ZAALKAMPIOEN!

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS |Voor het eerst sinds 2009 is er weer een kampioenschap te vieren! CKC Maassluis is weer terug in de eerste klasse, waar ze in 2010 uit degradeerde. In de tussenliggende zeven zaalcompetities moest Maassluis telkens één ploeg boven zich dulden. Dit jaar is echter alles anders. Maassluis is onverslaanbaar gebleken. Na zeven winstpartijen op het veld zijn ook alle elf wedstrijden, die de zaalcompetitie nu telt, in winst omgezet.

Maassluis – ONDO (31 – 15)

Zo ook de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen ONDO uit ’s Gravenzande. Henne Bloem moest de wedstrijd vanaf de bank bekijken doordat hij de week ervoor tegen Vitesse zijn enkel had geblesseerd. Zijn vervanger was Dennis van der Lee, die een prima wedstrijd speelde.

Maassluis begon furieus aan de wedstrijd. Zes seconden had Maartje Doesburg nodig om de bal in de mand te krijgen. Iets wat ze in de thuiswedstrijd tegen Vitesse op 6 januari ook al had gedaan. Krap dertig seconden later was Eva Slotboom ook trefzeker. ONDO wist terug te komen en kon tot een 6 – 5 stand aardig aanhaken. Daarna was echter het hek van de dam. Maassluis kwam op stoom. De Westlandse bezoekers moesten lijdzaam de ene na de andere treffer incasseren. Voor ze het wisten floot de scheidsrechter voor de rust en stond er een 17 – 7 stand op het scorebord.

In de tweede helft was het beeld niet veel anders. Maassluis had zichtbaar plezier in het spelletje en dansten bijna over het veld. Ook Maassluis coach Richard van Weert, nog altijd lid van ONDO, kon geen medelijden opwekken voor “zijn” vereniging. Hij spoorde zijn team aan de voorsprong nog verder uit te breiden. Ook bracht hij Sietse Spaan in het veld om routinier Tjerk Bloem wat rust te gunnen. Van enige spanning was al lang geen sprake meer. Met de 31 – 15 overwinning werd een belangrijk signaal naar concurrent Kinderdijk verzonden, die later op de avond haar wedstrijd moest spelen tegen nummer drie Vitesse. De blijdschap was groot toen bekend werd dat Kinderdijk niet in staat was gebleken in eigen huis haar wedstrijd te winnen. Vitesse was met 21 – 22 te sterk voor de runner up. De voorsprong van acht punten die daardoor is ontstaan is in drie wedstrijden niet meer in te halen.

Overige resultaten

Albatros 2, de tegenstander van Maassluis 2, staat één punt achter op koploper Valto 2 en is dus nog in de race om het kampioenschap. Toch was daar in de eerste helft niet veel van te merken. Maassluis 2 had de bezoekers redelijk in de greep. Wat je het team van coach Martijn van der Wees mag verwijten is dat het niet met een grotere voorsprong ging rusten dan de 7 – 5 die op het scorebord stond. In de tweede helft stelden de bezoekers uit Zwijndrecht orde op zaken. Maassluis kon het niet bolwerken en moest toezien hoe Albatros uiteindelijk met een 17 – 21 zege aan de haal ging.

Maassluis A1 bewees zichzelf geen goede dienst door van het lager geklasseerde Juliana A1 te verliezen. De bezoekers waren met 16 – 22 te sterk voor de Maassluise junioren die nog niet veilig zijn voor degradatie.

Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com