Mark van Buren maakt het gelijkmakende doelpunt

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf

MAASSLUIS | CKC heeft afgelopen zaterdag in de gelijk opgaande uitwedstrijd tegen het Krimpense KOAG een 17-15 nog in de laatste seconden om weten te buigen in een 17-17 gelijkspel. Het reserveteam, dat ook aan mocht treden tegen KOAG, wist wel de volle buit te pakken. Zij wisten een 19-24 eindstand op het scorebord te zetten.

CKV KOAG 1 – CKC Maassluis 1 –  17-17 – (10-7)
Het was KOAG dat scherp uit de startblokken kwam en na 10 seconde al een strafworp wist te versieren, maar het was daarna Maassluis dat het eerste gaatje wist te slaan in deze evenwichtige pot korfbal. Door vier opeenvolgende goals van Marjelle Mars, Henne Bloem, Niek Seesink en Leon Kloppenburg wist Maassluis naar 1-4 uit te lopen. Deze marge van drie goals voorsprong werd al snel teruggedrongen, waarna het tot de 6-6 gelijk op bleef gaan. Na de 6-6 was het juist het fysiek spelende KOAG weer dat de voorsprong wist te pakken en met 10-7 de rust in ging.

Na het fluitsignaal om de tweede helft te hervatten was het Maassluis wat het overwicht weer wist te reduceren door goals van wederom Kloppenburg, Seesink en Bloem. Door goed mee te blijven scoren wist men zich terug te knokken tot een 12-12 tussenstand. Dit leek het maximum haalbare, want na elke gelijkmaker was het KOAG weer dat wist uit te lopen, ditmaal tot 15-12. Coach Van Weert trok zijn conclusies en bracht Sven Veldman in het veld voor Tjerk Bloem voor een andere impuls naast Kloppenburg. De negatieve marge bleef echter tot de 66e minuut op twee staan,  en het was Veldman die met nog een kleine vier minuten het veld mocht ruimen voor de scherp schietende Mark van Buren. Het was Kloppenburg die de marge naar één verschil wist te brengen, en met nog een kleine 5 seconden op de klok was het de vers ingebrachte Van Buren die de verdiende gelijkmaker wist aan te tekenen.

Net als tegen RWA overheerste het gevoel dat er meer ingezeten had dan een punt, maar ditzelfde gevoel hielden de Krimpenaren aan deze wedstrijd over. RWA staat nu 5 punten los, KOAG volgt op 2 punten afstand gevolgd door ODO met 1 punt voorsprong. Maassluis 1 deelt met nog 1 wedstrijd te gaan de 4e plek met DES en Viking.

CKV KOAG 2 – CKC Maassluis 2 –  19-24 – (13-15)
In een sprankelende eerste helft met veel doelpunten aan beide partijen liet het reserveteam van Maassluis zien waarom het bovenin meedraait in de eerste klasse. Het enige ‘probleem’ was het feit dat tegenstander KOAG mee bleef scoren tot eind eerste helft. In een gelijk opgaande eerste waren het Dennis van der Lee, Mark van Buren en Afra Verpaalen die het leeuwendeel van de goals voor hun rekening namen. Door goals van de twee laatst genoemde kon Maassluis 2 met een voorsprong de rust in. Na rust zette Maassluis de koers die zij ingezet hadden in de eerste helft stug door. Door goals van onder andere Romy Groen (4 goals) en Sanne Pap (3 goals) werd er uitgelopen naar een grotere voorsprong welke KOAG, dat geen antwoord had op het dynamische spel, niet meer in wist te halen.

Overige resultaten
Maassluis 3 wist tegen het Voorburgse VEO 3 geen punten te pakken, maar deze nederlaag was volgens ingewijden ingecalculeerd. Maassluis A1 wist haar tegenstander wel met dubbele cijfers te verslaan. De junioren wisten met 9-18 te winnen bij en tegen Korbis.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)