Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Voor de korfballers van c.k.c. Maassluis zijn de ambities al enkele jaren hetzelfde: kampioen worden in de 2e klasse. Om dat in 2017 te bereiken moet Maassluis in de achtervolging op het sterke RWA, de nummer één in de competitie. Afgelopen zaterdag bijvoorbeeld door punten te pakken tegen Korbatjo uit Oud Beijerland. In Maassluis werd het 28-18; en zo blijft Maassluis in de race.

Maassluis – Korbatjo 28-18 (15-5)
Uit in Oud-Beijerland had Maassluis nog moeite gehad met Korbatjo, dat geen rol van betekenis speelt in de 2e klasse H waar beide teams in uitkomen. Maassluis 1 was er echter op gebrand er geen twijfel over te laten bestaan wie van beiden de beste ploeg is. Binnen no-time stond het 6-1 en was het eigenlijk al gebeurd. Maassluis speelde volwassen en met vertrouwen, precies zoals coach Richard van Weert het hebben wil. Voor rust waren het met name Nieks Seesink (4 doelpunten) en invaller Sven Veldman (5 doelpunten) die het verschil maakten. Met 15-5 gingen de ploegen aan de thee.

In de tweede helft ging Maassluis in dezelfde trant verder, maar het werd duidelijk dat ook Korbatjo vond dat ze iets had goed te maken. Dichtbij zouden ze nooit meer komen, maar het aantal fouten nam af en daarmee kon Korbatjo iets meer meekomen. Bij een stand van 22-10, met nog 15 minuten te gaan, mocht Niek Seesink het veld verlaten voor Mark van Buren. Seesink had op dat moment 7 doelpunten op zijn naam staan. Even later kwamen ook Lisanne Mars, Afra Verpaalen en Dennis van der Lee in het veld. Met hen werd er rustig verder gebouwd tot een uiteindelijk dik verdiende 28-18 eindstand.

Een fijn resultaat voor de Maassluise ploeg, die in vorm zal moeten komen voor de kraker tegen concurrent RWA, op 4 februari in de Olympiahal. Voor het zover is reist de ploeg komende zaterdag af richting Almkerk voor een ontmoeting met middenmoter ACKC.

Overige wedstrijden
In de reserve eerste klasse doet Maassluis 2 heel erg aardig mee. Een van de redenen daarvan was een zeer knappe overwinning in de laatste minuten tegen Achilles 2, nog voor de jaarwisseling. Achilles kwam zaterdag op bezoek in Maassluis en was vastberaden dit niet nog eens te laten gebeuren. Maassluis kwam, wellicht met de herinnering aan vorig jaar nog in het achterhoofd, nog met 3-0 voor, maar daarna was het afgelopen. Achilles liep binnen luttele minuten uit naar een 3-11 voorsprong en besliste daarmee de wedstrijd. De ruststand kwam op 10-20, de eindstand op 20-31.

Maassluis 3 won na een 5-7 ruststand uiteindelijk eenvoudig van Pernix 4 met 8-19. Zij blijven daarmee bovenaan in de reserve 2e klasse M. Maassluis A1 deed wat zij moesten doen door ONDO A1 aan de kant te zetten. In Maassluis werd het 20-16. Maassluis A1 doet daardoor nog steeds knap mee bovenin de 1e klasse F.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl