Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Met de focus op het eerste team gericht bereidde de selectie zich afgelopen week voor op een speelronde in Noord-Brabant. Maassluis 1 trad aan tegen het Almkerkse ACKC en Maassluis 2 ging nog een stukje verder en nam het op tegen het Eindhovense Rust Roest. Zoals vooraf al verwacht liet het gehavende reserveteam van Maassluis de punten aldaar, maar nam Maassluis 1 in een spannende pot de punten wel mee uit Almkerk.

ACKC – Maassluis 22-25 (10-10)
Met een iets andere basis-acht dan vorige week trad Maassluis 1 vandaag aan tegen middenmoter ACKC. Binnen 3 minuten was het Mark van Buren die uit een vrije bal de score opende, maar was het ACKC die binnen 5 minuten dit omgebogen wist te krijgen naar een 5-1 voorsprong. Deze achterstand werd al snel weer omgebogen door goals van Doesburg, Kloppenburg 2x en Van Buren 2x, waardoor halverwege de eerste helft de stand gelijk was. Dit spelbeeld bleef zich de gehele eerste helft herhalen en geen van beide wist een gaatje te slaan. Goals van De Bruijn, Bogaart en wederom Kloppenburg en Van Buren zorgde voor een 10-10 ruststand.

Om een gaatje te kunnen slaan moest men een tandje bijzetten, maar het duurde nog even voor dit resultaat opleverde. Met nog een kwartier te gaan had Maassluis een marge van 2 te pakken, en na een doelpuntloze 10 minuten van ACKC, kon men dit uitbreiden naar een riante voorsprong van 8 goals. Door onder andere de 7e, 8e en 9e goal van Kloppenburg. De winst was niet meer in gevaar en men kon de wedstrijd rustig op slot gooien, daar het niet meer spannend kon worden. Een eindspurt van ACKC kwam te laat, met als gevolg dat het scorebord 22-25 aangaf toen de arbiter affloot.

Men kan spreken van een goed resultaat tegen een stugge tegenstander, die dit seizoen al meerdere keren de ploegen uit het bovenste segment tot het uiterste heeft gedreven. Aanstaande zaterdag staat de kraker tegen RWA op het programma, een belangrijke pot voor beide ploegen.

Overige wedstrijden
Doordeweeks mocht Maassluis 2 nog aantreden in Goes tegen Tjoba 2, alwaar er spijtig genoeg in de laatste minuut werd verloren. Op zaterdag was het wederom een verre tocht, ditmaal naar Eindhoven om het op te nemen tegen Rust Roest. Waar het in de thuiswedstrijd een gelijk opgaande strijd was, was het dit keer voornamelijk eenrichtingsverkeer vanuit Eindhovense zijde vanwege het ontbreken van de basiskrachten die met 1 mee waren. Een uitslag van 30-13 vertelde het overduidelijke verhaal van deze wedstrijd, waar er wel een klein hoogtepunt te benoemen viel: B1-speler Wesco van Weert maakte zijn basisdebuut in de selectie en scoorde daarbij direct viermaal.

Maassluis 3 wist in de Olympiahal niet te winnen van het stugge IJsselvogels 3. Deze waren met 14-16 te sterk voor het derde. Ook Maassluis A1 kon geen vuist maken tegen hun tegenstander. Avanti A1 was een maatje te groot en wist met 24-18 te winnen.