Eva Slotboom bracht Maassluis eenmalig op voorsprong in de wedstrijd

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Na de nederlaag afgelopen zaterdag tegen koploper ONDO lijkt het kampioenschap wederom niet haalbaar voor de Maassluise korfballers. Hoewel Maassluis even aan een overwinning mocht ruiken, bleek de Middelburgse formatie voor de vierde keer deze korfbaljaargang te sterk: 15-12.

ONDO (M) – Maassluis 15-12 (7-7)
Het was alweer de vierde keer dat Maassluis tegen het Middelburgse ONDO moest aantreden. Twee keer tijdens het zaalseizoen, waar ONDO zonder maar één keer te verliezen kampioen werd, en dus een keer op het veld. Alle confrontaties werden jammerlijk verloren. Ook deze editie leek snel dezelfde uitkomst te krijgen. Binnen mum van tijd stond de thuisploeg 3-0 voor. Het duurde tot de vijfde minuut voordat Maassluis iets terug kon doen, waarna weer twee minuten later Sven Veldman de aansluitingstreffer scoorde. Doordrukken kon Maassluis echter niet. ONDO scoorde naar hartenlust en de ploeg van Tom Tesselaar keek nog binnen het kwartier tegen een 7-2 achterstand aan.

Veerkracht
Beseffend dat het voor de laatste kans moest vechten, rechtte Maassluis de rug en boog de forse achterstand beetje bij beetje om. Vlak voor rust mocht Niek Seesink uiteindelijk van afstand voor de terechte 7-7 ruststand. Na de thee ontspon zich een heuse kampioenswedstrijd. Het spel was niet altijd even goed, maar beide ploegen vochten voor iedere meter grond. Iets waar de Zeeuwse scheidsrechter zijn handen vol aan had. Na een kwartier in de tweede helft kwam Maassluis voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong door een treffer van Eva Slotboom. In die fase had Maassluis door moeten drukken, maar bleek niet bij machten. Na een doelpuntloze periode van een kleine tien minuten toonde ONDO uiteindelijk over de langste adem te beschikken. Door vier doelpunten op rij besliste de ploeg de wedstrijd en heeft met nog drie wedstrijden en vier punten voorsprong op Maassluis de beste papieren voor de titel in de tweede klasse.

ODO 2 – Maassluis 2 10-10 (7-2)
Een gehavend tweede team van Maassluis liep averij op bij laagvlieger ODO 2 uit Maasland. Door uiteenlopende redenen miste coach Richard van Weert bijna de helft van zijn team. Invalster Mirjam Sonneveld opende de score, maar daarna liep Maassluis alleen maar achter de feiten aan. Bij rust stond het zelfs 7-2. In het tweede bedrijf bleek de gelegenheidsformatie beter op elkaar ingespeeld en werd langzaam het tij gekeerd. Veteraan Jan-Cees Andreae zorgde met de 10-10 voor het slotakkoord.

Overige uitslagen
Ook Maassluis 3 moest met een aangepast team aantreden doordat het spelers moest afstaan aan de hogere teams. De koploper van de reserve tweede klasse kwam tegen hekkensluiter ODO 3 echter minder goed weg en verloor. Ook Maassluis A1 kende geen gelukkige tegenstander in het Maaslandse ODO. De junioren haken na een 8-5 nederlaag voorlopig even af in de titelrace in de eerste klasse.