Na de spannende wedstrijd en het teleurstellende gelijkspel van zowel Maassluis 1 als Maassluis 2 vorige week in de eigen hal tegen Valto, mocht de selectie deze week aantreden tegen laagvlieger Olympia uit Spijkenisse. Waar Maassluis 1 het voor zichzelf weer onnodig spannend maakte, liet Maassluis 2 geen spaan heel van de tegenstander, werd Maassluis 3 kampioen en heeft de A1 de beste papieren om als nummer 1 te eindigen in de poule.

Olympia 1 – Maassluis 1: 19-20
Met coach Verbaas weer aan de kant mocht Maassluis 1 aantreden tegen Olympia dat tot nu toe maar 1 punt wist te vergaren, welgeteld tegen Maassluis, waardoor er wat goed te maken viel in Spijkenisse. Er werd sterk gestart en binnen tien minuten keek Maassluis tegen een 2-5 voorsprong aan door goals van Henne Bloem, Lisanne Mars, Afra Verpaalen en Leon Kloppenburg. Hierna werd Olympia steeds sterker en haalde een hoog rendement uit afstandsschoten waardoor het tot aan de rust gelijk op bleef gaan en er uiteindelijk een 10-10 ruststand op het scorebord stond. Aanvoerder Tjerk Bloem werd voor rust vervangen door Jan-Cees Andreae wegens klachten aan de hand.

Na rust was het Maassluis dat het eerste kwartier de boventoon voerde, wat zich uitte in goals van Denise Klootwijk, Henne Bloem (3x) en Niek Seesink en een tussenstand van 13-16. Maar toen was het de beurt aan Olympia dat in vijf minuten tijd de stand omdraaide en met vijf goals achtereen opeens 18-16 voorstond. Het veldspel van Maassluis was echter beter en in de laatste tien minuten werd er orde op zaken gesteld. Met goals van Jan-Cees Andreae, Denise Klootwijk en een doorloopbal in de laatste minuut van Leon Kloppenburg werd de eindstand bepaald op 19-20.

Na afloop kwam het bericht dat koploper Valto had verloren, waardoor Maassluis 1 nog steeds een kleine kans heeft op het kampioenschap in de poule.

Overige resultaten
Maassluis 2 wist wel Olympia wel op eenvoudige wijze over de spreekwoordelijke knie te krijgen. Met een 2-14 tussenstand kon er na het rustsignaal gas teruggegeven worden en mochten Rosalinde Bot, Danny Wisniewksi en Romy Groen uit de A1 hun intreden doen, waarbij Danny Wisniewski binnen twee minuten tweemaal op het scoreformulier gezet kon worden. De wedstrijd werd uiteindelijk met een zeer degelijke 8-24 geëindigd, waardoor Maassluis door het verlies van Merwede in de poule nog zicht heeft op een tweede plaats.

Komend seizoen speelt het tweede team sowieso in de eerste klasse in de zaal wegens het kampioenschap van Maassluis 3, dat tegenstander KOAG 3 wist te verslaan. Na een sterke start en ruime voorsprong zakte het ietwat in, maar na rust herpakte Maassluis 3 zich en wist het langzaam uit te bouwen naar een 16-9 eindstand.

Nog geen kampioen is Maassluis A1, maar dat heeft daar na de winst uit bij ODO A2 nog steeds de beste papieren voor. De junioren wisten hun buren met 7-15 te verslaan en mogen de eerstkomende competitiewedstrijd aantreden tegen directe concurrent Weidevogels.