© PR De kampioenen van Maassluis A1

Na twee weken rust konden de Maassluise korfballers zich opmaken voor de laatste twee wedstrijden van het seizoen. Voor Maassluis 1 en 2 stonden afgelopen zaterdag de streekderby’s tegen Dijkvogels 1 en 2 op het programma. De A1 mocht het daarna opnemen tegen de A2 van Weidevogels. De inzet van die laatste wedstrijd: het kampioenschap!

Derby: Maassluis – Dijkvogels 15 – 8

Het was voor Maassluis zaak om geen steek te laten vallen, om de druk op de koplopers Valto en Merwede hoog te houden. Dat moest ze dan doen zonder Pascalle Koster, die afgelopen zaterdag in het huwelijksbootje stapte met haar Dolf. Op haar plaats speelde Marjelle Mars.

In de beginfase was er niets van te merken dat het nog ergens om ging. Het spel was van beide kanten chaotisch en fysiek. Men leek meer bezig met de tegenstander dan met het spel, waardoor het vizier niet bepaald op scherp stond. Getuige ook de 4 – 4 na 16 minuten. Daarna kon Maassluis zich wat herpakken en scoorde ze nog 4 keer voor rust (8 – 4).

Na rust bleef het spel rommelig en leek het soms meer op vrij worstelen dan een korfbalwedstrijd. Wel kon Maassluis de voorsprong eenvoudig handhaven en langzaam uitlopen. Dat deed zij vooral in de persoon van Lisanne Mars, die met 6 doelpunten de woman of the match werd. Dijkvogels deed wat het kon, maar kon niet voorkomen dat Maassluis, dat zeker niet haar beste wedstrijd speelde, toch echt een maatje te groot was. Eindstand 15 – 8.

In de kraker om het kampioenschap won Valto nipt van Merwede met 14 – 15. Hierdoor staan Maassluis en Merwede samen op 19 punten. Valto staat bovenaan met 21 punten en heeft volgende week aan een punt genoeg om het kampioenschap definitief binnen te slepen. Dan moeten zij wel afrekenen met Korbatjo. Mochten zij daar niet in slagen en Maassluis weet wel te winnen van Vlaardingen, dan volgt er nog een beslissingswedstrijd om het kampioenschap … of misschien wel een driekamp als ook Merwede haar wedstrijd weet te winnen.

Om het kampioenschap: Maassluis A1 – Weidevogels A2 15 – 8

Maassluis A1 speelde tegen de nummer 2 Weidevogels A2. De uitwedstrijd werd nipt met 10 – 11 door Maassluis gewonnen. Bij winst nu zou de A1 het kampioenschap binnenhalen. De Maassluise junioren begonnen wat nerveus aan de wedstrijd en konden in het begin niet echt het verschil maken. In de eerste helft ging het spel gelijk op. Ruststand 7 – 6. In de tweede helft stelde Maassluis echter orde op zaken en liep het steeds verder uit. Bij een 15 – 8 stand floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen. Een fantastisch resultaat van Maassluis A1. Proficiat!

Derby: Maassluis 2 – Dijkvogels 2 26 – 21

Maassluis 2 had tegen Dijkvogels 2 nog wat recht te zetten. In de uitwedstrijd werd het 15 – 10 voor de thuisploeg. Afgelopen zaterdag schoot Maassluis echter met scherp en liep het eenvoudig voor rust eenvoudig uit naar een 17 – 9 ruststand. In de tweede helft liet Maassluis de teugels wat vieren en werd het uiteindelijk 26 – 21. Mark van Buren was de gevierde man met maar liefst 12 doelpunten.

Programma zaterdag 8 maart 2014

Maassluis 1 en 2 spelen volgende week uit in en tegen Vlaardingen. De kampioenen van de A1 reist af naar De Lier voor het treffen tegen Valto A2.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl)

CKC MAASSLUIS WINT, A1 KAMPIOEN

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar

Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

Maassluis – Dijkvogels 15 – 8

Na rust bleef het spel rommelig en leek het soms meer op vrij worstelen dan een korfbalwedstrijd. Wel kon Maassluis de voorsprong eenvoudig handhaven en langzaam uitlopen. Dat deed zij vooral in de persoon van Lisanne Mars, die met 6 doelpunten de woman of the match werd. Dijkvogels deed wat het kon, maar kon niet verkomen dat Maassluis, dat zeker niet haar beste wedstrijd speelde, toch echt een maatje te groot was. Eindstand 15 – 8.

In de kraker om het kampioenschap won Valto nipt van Merwede met 14 – 15. Hierdoor staan Maassluis en Merwede samen op 19 punten. Valto staat bovenaan met 21 punten en heeft volgende week aan een punt genoeg om het kampioenschap definitief binnen te slepen. Dan moet zij nog wel afrekenen met Korbatjo. Mocht zij daar niet in slagen en Maassluis weet wel te winnen van Vlaardingen, dan volgt er nog een beslissingswedstrijd om het kampioenschap …of misschien wel een driekamp als ook Merwede haar wedstrijd weet te winnen.

Maassluis A1 – Weidevogels A2 15 – 8

Maassluis A1 speelde tegen de nummer 2 Weidevogels A2. De uitwedstrijd werd nipt met 10 – 11 door Maassluis gewonnen. Bij winst nu zou de A1 het kampioenschap binnen halen. De Maassluise junioren begonnen wat nerveus aan de wedstrijd en konden in het begin niet echt het verschil maken. In de eerste helft ging het spel gelijk op. Ruststand 7 – 6. In de tweede helft stelde Maassluis echter orde op zaken en liep het steeds verder uit. Bij een 15 – 8 stand floot de scheidsrechter af en kon het feest beginnen. Een fantastisch resultaat van Maassluis A1. Proficiat!

Maassluis 2 – Dijkvogels 2 26 – 21

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken )