Niek Seesink [Fotograaf: Edwin Sonneveld ]

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | CKC begon de competitie matig met twee punten uit drie wedstrijden. Het was afgelopen zaterdag zaak om in eigen huis te winnen van RWA om niet te ver achterop te raken. Dat zou geen sinecure worden, aangezien RWA als trotse koploper naar Maassluis was afgereisd en vastbesloten was die positie ook na de wedstrijd te bezetten.

Maassluis – RWA (15 – 15)
Na een in alle opzichten teleurstellend optreden in de streekderby tegen ODO was het duidelijk dat tegen het team van oud Maassluis trainer André Verbaas uit een ander vaatje moest worden getapt. Dat had coach Richard van Weert goed bij zijn spelers in de oren geknoopt gezien het voortvarende begin van de wedstrijd. Leon Kloppenburg en Eva Slotboom zette de thuisploeg binnen zes minuten op een 2 – 0 voorsprong. RWA, dat in de eerste helft net iets feller en scherper speelde dan Maassluis, kwam langszij en pakte het initiatief (4 – 6 na 19 minuten spelen).

Maassluis weigerde te buigen voor de bezoekers en kon aanhaken, waardoor er met een 8 – 8 gelijke stand werd gerust.
Na eerst een tegendoelpunt te hebben moeten incasseren, trok Maassluis in de tweede helft het initiatief naar zich toe. Door een doelpunt van Leon Kloppenburg en twee van Niek Seesink nam Maassluis weer de leiding in de wedstrijd (11 – 9). Tjerk Bloem en wederom Seesink brachten de voorsprong zelfs op drie punten (13 – 10). Met Sven Veldman in het veld voor Tjerk Bloem bracht van Weert wat meer scorend vermogen in het veld in de hoop zo de wedstrijd definitief in het slot te kunnen gooien. Toch wist RWA de aansluiting weer te vinden, waardoor er een spannende slotfase ontspon.

Bij de 14 – 13 stand mocht Henne Bloem aanleggen voor een strafworp, die helaas werd gemist. Vier minuten later wist Niek Seesink wel de korf te vinden, zijn zevende van de wedstrijd. In het restant van de wedstrijd moest de overwinning over de streep worden getrokken. Dat is voor Maassluis vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Zo ook nu. In de 64ste minuut wist RWA de 15 – 14 te maken. Dik twee minuten later was het weer raak: 15 – 15. De laatste minuten was het billenknijpen voor het Maassluise publiek, maar gescoord werd er niet meer.

Bij beide kampen overheerste het gevoel dat er een punt verloren was in plaats van gewonnen. Voor RWA betekent het punt dat zij nog steeds koploper is, al moet zij die plaats delen met ODO. Maassluis is terug te vinden op plaats zes. Het vertoonde spel gaf echter hoop voor de komende wedstrijden.

Maassluis 2 – RWA 2 (18 – 17)
Maassluis 2 is met 4 uit 3 wat  beter begonnen aan de competitie. Tegenstander RWA 2 had alle wedstrijden in winst weten om te zetten. RWA 2 kwam beter uit de startblokken en wist een 2 – 5 voorsprong te pakken. Maassluis 2 kwam langzaam dichterbij en pakte vlak voor rust zelfs een voorsprong: 11 – 10. In de tweede helft was het Maassluis 2 dat de voorsprong nam, 16 – 11 na tien minuten. Nu was het RWA 2 dat de achtervolging had ingezet en dichterbij kwam. Ook Maassluis 2 had moeite om de overwinning over de streep te trekken en moest toezien hoe RWA 2 het gat steeds verder verkleinde. Gelukkig voor Maassluis floot de scheidsrechter op tijd voor het einde van de wedstrijd, zodat een nipte zege kon worden opgetekend (18 – 17).

Overige resultaten
Dat Maassluis 3 een klasse hoger speelt dan vorig seizoen heeft zij geweten, gezien ook de schamele twee punten uit drie wedstrijden. Ook nu weer moest zij haar meerdere erkennen in haar tegenstander, Excelsior 2. Eindstand: 14 – 18. Maassluis A1 tenslotte verloor eveneens van het nog ongeslagen TOP A1: 16 – 18.

Algemene info: Karin Korstanje (pc@ckcmaassluis.nl )