Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | In de eerste wedstrijd van 2018 mocht de trotse koploper CKC Maassluis in eigen huis aantreden tegen de rode lantarendrager ACKC uit Almkerk, Noord-Brabant. Op papier misschien een koud kunstje. ACKC heeft echter goed korfbal laten zien, scoort veel en heeft een aantal wedstrijden slechts nipt verloren. Van onderschatting mocht daarom geen sprake zijn. Maar… er moest natuurlijk wel gewoon worden gewonnen.

Maassluis – ACKC (25 – 22)
Uw verslaggever kwam een kwartiertje te laat binnen in de Olympiahal, de thuishaven van de Maassluise korfballers in koude dagen. Groot was de schrik toen hij een 5 – 8 achterstand op het scorebord gewaar werd. Maassluis was in de beginfase overdonderd door de bezoekers en keek binnen vijf minuten tegen een 1 – 4 achterstand aan. Maassluis kwam terug tot één punt verschil (4 – 5), maar moest lijdzaam toekijken hoe ACKC met scherp schoot en de voorsprong weer vergrootte tot 5 – 8.

Maassluis verkleinde daarna redelijk snel de achterstand weer tot één punt (8 – 9), maar de Almkerkers wisten opnieuw een gat te slaan, nu zelfs van vier punten (8 – 12). Na de gezelligheid van de feestdagen had Maassluis slechts één keer getraind en dat was wel te merken in de scherpte. Gelukkig begon de koploper nu zijn “mojo” terug te vinden en wist hij met vijf verschillende doelpuntenmakers (Maartje Doesburg, Eva Slotboom, Henne Bloem, Niek Seesink en Tjerk Bloem) de achterstand definitief weg te werken en zelfs met een 13 – 12 voorsprong de rust in te gaan.

Meteen na de thee kwam ACKC op gelijke hoogte (13 – 13). Maassluis sloeg daarna weer een gat (15 – 13). Die voorsprong zou zij niet meer weggeven. Scherpschutter Leon Kloppenburg had zijn vizier uit de kleedkamer meegenomen en scoorde er weer lustig op los. Ook Niek Seesink wist regelmatig de korf te vinden. Toch is de voorsprong nooit groter geworden dan vier punten en dat is een compliment waard voor de bezoekers.

Naaste concurrent Kinderdijk kwam niet verder dan een 14 – 14 gelijk spel in het Zeeuwse Ritthem tegen de plaatselijke korfbalvereniging Atlas. De voorsprong van Maassluis bedraagt nu vijf punten.

Overige resultaten
Na een sterke start van de competitie, met vijf punten uit drie wedstrijden, heeft Maassluis 2 geen punt meer gepakt. Dan komt het degradatiespook toch langzaam dichterbij. In de thuiswedstrijd tegen VEO 2 moest er hoe dan ook worden gewonnen. Halverwege de eerste helft keek de thuisploeg echter al tegen een achterstand van vijf punten aan. “Als het niet goedschiks gaat, dan maar kwaadschiks,” moet coach Martijn van der Wees hebben gedacht. Hij bracht Tjerk Bloem en Leon Kloppenburg van Maassluis 1 in het veld. In de tweede helft gaven ook Eva Slotboom, Malou Abbas, Niek Seesink en Henne Bloem acte de présence. Alle Maassluis 1 spelers hadden wel al hun eigen wedstrijd in de benen, maar toch wisten ze de achterstand langzaam om te buigen. In de slotminuut werd zelfs de 25 – 24 voorsprong gepakt, wat meteen de eindstand was. Tegenstander VEO 2 was niet blij met deze gang van zaken en dat is volkomen begrijpelijk. Maar de regels staan het toe en deze overwinning was brood en brood nodig.

Maassluis 3 kon het niet bolwerken tegen KVA 2 (15 – 24) en ook de junioren van de A1 wisten de punten niet in eigen huis te houden. Tegenstander Vitesse A2 was met 13 – 17 te sterk.

Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien