Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Het vlaggenschip van c.k.c. Maassluis trad dit weekend aan in Oud-Beijerland tegen de Korbatjo. De reserves traden aan tegen medekoploper Valto 2.

Maassluis 1

Maassluis 1 staat ruimschoots bovenaan in de 2e klasse, hierdoor kunnen veel tegenstanders onbevangen spelen tegen Maassluis, want alles minder dan een nederlaag is mooi meegenomen. En Korbatjo, dat vecht tegen degradatie, is op voorhanden zo’n ploeg die zomaar verrassend uit de hoek kan komen, immers hebben zij een puntje van Kinderdijk afgesnoept.

Waar het vorige week nog uiterst moeizaam ging tegen hekkensluiter ACKC, was er deze zaterdag geen vuiltje aan de lucht. Mede door maar liefst 6 doelpunten van Leon Kloppenburg stond het na slechts een kwartier spelen 3-10 voor de ploeg uit Maassluis. Het vervolg van de eerste helft ging gelijk op getuige de ruststand van 8-17. Uw verslaggever te plaatste heeft altijd de neiging de stand te extrapoleren, wat inhoudt dat Maassluis uitkomt op een ruime score boven de 30 doelpunten, hetgeen voor deze groep spelers een sinecure is gebleken. Het begin van de tweede helft was voor Korbatjo met 3 doelpunten wisten zij de stand op 11-17 te zetten. Meer dan een speldenprik werd het niet, bij de stand van 13-19 in de 40e minuut zette Maassluis nog wat gas bij om uit te lopen naar 13-23. De laatste 10 minuten heeft Maassluis het rustig aan gedaan, waardoor een eindstand van 19-25 op het bord kwam te staan. U ziet, de 30 doelpunten is niet gehaald, maar dit was tegen het tegenvallende Korbatjo ook niet nodig. Zodoende kunnen de krachten gespaard worden voor de zes resterende wedstrijden, waarin 6 punten behaald moeten worden om de champagneflessen te doen ontkurken.

Maassluis 2

De Maassluise reserves mochten aantreden tegen Valto 2. Het is opvallend hoe goed Valto presteert dit zaalseizoen. Zeker als je je realiseert dat zij vorig jaar gedeclasseerd zijn door het derde team van Maassluis. Maassluis 2 verloor afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Valto 2 met 18-15, hetgeen geen schande te noemen is als we de scorebordjournalistiek er op loslaten.

Overige teams

Maassluis A1 kon het niet bolwerken tegen KCC A2; 25-14. Maassluis 3 verloor ook haar 8e wedstrijd in de ongelofelijke zware poule, 26-16 tegen DOS 2.

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien