Denise Klootwijk bekroonde een prima wedstrijd met 3 doelpunten

Hoofdsponsor: De Huizenbemiddelaar
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

Na drie wedstrijden in de zaal staan zowel Maassluis 1 (gedeeld) als Maassluis 2 (alleen) aan kop in hun poules. De verre uitwedstrijden tegen het Veldhovense SDO werden door beide teams eenvoudig gewonnen. Beide teams konden de doelpuntengrens van 20 doorbreken, en kregen er respectievelijk 11 en 13 tegen.

Met Henne Bloem terug in de basis begon de wedstrijd met twee gescoorde vrije ballen van Niek Seesink, die de eerste helft nog drie keer wist te scoren. Tot aan 3-4 kon de Veldhovense ploeg enigszins bijblijven, maar toen ging de Maassluise machine lopen. In het laatste kwartier van de eerste helft wist de ploeg uit te lopen naar 3-10. Deze sterkte periode van Maassluis brak het verweer van SDO en hier kon men al zien dat SDO niet het vermogen had weerstand te bieden tegen c.k.c. Maassluis. Na het laatste fluitsignaal van de eerste helft stond de score op 4-10.

De tweede helft is nooit meer spannend geworden en de goals gingen van twee kanten redelijk gelijk op. Leon Kloppenburg en Niek Seesink wisten nog wel hun doelpuntenaantal op te krikken naar elk zes goals. De laatste drie goals waren voor SDO, dat uitliep naar 11 goals, maar het slotakkoord aan Maassluise zijde was net iets specialer. De net ingevallen debutant Dennis van der Lee (A1) wist met zijn eerste kans van afstand de 21e en laatste goal te maken voor Maassluis.

Een wedstrijd die dus nooit een wedstrijd werd door het krachtsverschil.

Komend weekend zal de focus volledig gericht worden op de clash met ONDO Middelburg. De Zeelandse ploeg staat ‘op doelsaldo’  nog net boven Maassluis, maar de wedstrijd zal moeten uitwijzen wie de koploper gaat worden in de tweede klasse G.

Overige wedstrijden
Maassluis 2, ook spelend tegen SDO, had eenzelfde wedstrijd beeld. Mede door een zeer sterke fase eind eerste helft wist het de tegenstander op een dusdanige achterstand te zetten dat zij niet meer bij machte waren terug te komen, eindtand: 13-21. Het derde team van Maassluis won met 17-15 van Merwede 3, en ook de A1 wist in eigen huis te winnen. Zij versloegen NIO A1 met 17-15.