Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Het vlaggenschip van ckc Maassluis trad dit weekend aan in ‘s-Gravenzande tegen ONDO. De reserves traden aan tegen medekoploper Albatros 2.

Maassluis 1
Maassluis 1 staat bovenaan in de 2e klasse en is momenteel dé te kloppen ploeg. En ONDO is op voorhanden de ploeg die erop gebrand is om een einde te maken aan de zegereeks van Maassluis. Niet in de laatste plaats omdat de roots van de huidige trainer van Maassluis –Richard van Weert- in ’s-Gravenzande bij ONDO liggen.

Daarnaast heeft Maassluis het in de afgelopen jaren altijd lastig gehad in ’s-Gravenzande. Maar dit seizoen is alles anders, dit bleek ook in deze wedstrijd weer eens. Maassluis ging voortvarend van start. De wedstrijd was slechts 12 minuten onder weg of Maassluis had al een voorsprong te pakken van 3-8. Mede door twee doelpunten van Leon Kloppenburg en Henne Bloem. Echter wist ONDO in korte tijd de stand weer gelijk te brengen tot 8-8, hierdoor het weer een echte wedstrijd werd. Tot 10-10 ging de wedstrijd gelijk op, maar kort voor rust wist Maasluis weer een gaatje te slaan, 10-12.

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste: een voortvarend Maassluis in de eerste 10 minuten, tot een stand van 10-17, en ONDO die weer langzaam terugkwam. Maar dichterbij dan 14-18 wist ONDO niet te komen, want Maassluis was op tijd bij de les om ONDO de genade klap te geven. Eindstand 15-21.

Met aanvallers Leon Kloppenburg en Niek Seesink qua doelpunten als uitblinkers. Concurrent Kinderdijk wist op overtuigende wijze haar wedstrijd te winnen, waardoor de stand niets aan de onduidelijkheid over laat: er maken slechts 2 ploegen kans op het kampioenschap. Echter, het seizoen is nog lang, laat de geschiedenis zich niet herhalen.

Maassluis 2
De Maassluise reserves mochten aantreden tegen Albatros 2. Het zat Maasluis niet mee in deze wedstrijd, Vechtend tegen zichzelf ging deze jonge ploeg ten onder in Zwijndrecht. Zeer verdiend won Albatros met 29-16. Toch is er niets aan de hand voor de ploeg van Martijn van der Wees, met 5 punten staan ze stevig in de middenmoot. En dat is een prima prestatie, refererend naar de resultaten op het veld.

Overige teams
Maassluis A1 ging jammerlijk ten onder in Oud-Gastel tegen Juliana A1, 16-15. Korfballend hadden ze meer verdiend tegen deze ruwe ploeg. Maassluis 3 verloor ook haar 4e wedstrijd in de ongelofelijke zware poule, maar de uitslag van 18-16 tegen De Meervogels 2, doet hopen dat de eerste overwinning misschien wel heel snel volgt. Misschien zaterdag aanstaande wel tegen Die Haghe 3.

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien