Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

CKC wint van concurrent Kinderdijk en slaat gat van vier punten

MAASSLUIS |Onder grote belangstelling streden Maassluis en Kinderdijk zaterdag voor de koppositie in de tweede klasse I. In een wedstrijd die nooit echt spannend werd wonnen de Maassluise korfballers en verstevigden daarmee hun eerste plaats: 17-23.

Kinderdijk – Maassluis 17-23 (7-11)

Een behoorlijk aantal Maassluise supporters waren meegereisd naar Alblasserdam en zagen hoe, ondanks een 1-0 voorsprong voor Kinderdijk, hun ploeg direct het initiatief nam. De achterstand werd namelijk direct omgebogen in een 1-3 voorsprong. De wedstrijd ging vervolgens gelijk op. Kinderdijk gaf verdedigend goede druk, waardoor Maassluis moeite had tot, de inmiddels zo kenmerkende flitsende, aanvallen te komen. Daarnaast miste de thuisploeg aanvallend scherpte, zodat de marge constant rond de twee doelpunten bleef hangen.

Maassluis leek de wedstrijd vlak voor rust te beslissen toen het door twee doelpunten van Niek Seesink en direct daarna twee keer Maartje Doesburg wél op een comfortabele marge kwam: 5-11. Maar slordigheden in de laatste minuut van het eerste bedrijf zorgden ervoor dat de ploegen toch met iets andere gevoelens de kleedkamers in gingen: 7-11.

Ook na rust scoorde Kinderdijk direct nog tweemaal en leek het nog even een spannende wedstrijd te worden. Maar vier treffers op rij maakten een einde aan de illusies van de thuisploeg. Via 10-15 werd het 11-17 en daarmee was de topper al halverwege de eerste helft beslist. Maassluis kon de wedstrijd rustig uitspelen, kwam zelfs nog even op een marge van acht doelpunten, waarna de scheidsrechter op een 17-23 stand affloot.

Daarmee heeft de ploeg van Richard van Weert 2017 winnend afgesloten. Maassluis liet, net als op het veld, dit zaalseizoen nog geen punt liggen en geniet, als trotse koploper, op de ranglijst inmiddels van een comfortabele marge van vier punten. De eerste wedstrijd van 2018 wordt gespeeld op zaterdag 6 januari wanneer Maassluis in de eigen Olympiahal ACKC ontvangt.

Overige uitslagen

Het tweede team van Maassluis verloor nipt van Vriendenschaar. In Hardinxveld Giessendam werd het 20-19 en daardoor slonk het gat met diezelfde ploeg, wat in de onderste regionen van de reserve eerste klasse E bivakkeert, tot slechts twee punten. Maassluis 2 staat momenteel op een vijfde plaats.

Ook Maassluis 3 verloor haar uitwedstrijd. In Purmerend werd het 19-16. Maassluis A1 won knap bij en van koploper Kinderdijk A1: 10-15.

Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com