Eva Slotboom met team op weg naar 9e overwinning op rij

Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond
Co-Sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag mocht Maassluis 1 aantreden tegen k.v. Atlas uit Ritthem in de Olympiahal. Op papier, gezien de huidige vorm van c.k.c. Maassluis, een niet al te lastige wedstrijd.

Maassluis 1 – Atlas 1 22 – 16 (14 – 7)
Maassluis is in topvorm dit seizoen. Ook in de eerste helft tegen Atlas was te zien dat de Maassluise TGV voorlopig door geen enkele tegenstander te stoppen lijkt te zijn. Maassluis had in de beginfase van de wedstrijd nog even moeite om de korf te vinden, maar toen de machine eenmaal op gang was liep de eerste helft als een trein. Na 12 minuten werd er een 3 – 0 stand genoteerd. Toen ontstond er een kleine fase waarin Atlas nog een beetje tegen gas gaf. De stand werd 3 – 2 door twee doelpunten van Atlas, maar de heren van Maassluis raakte op schot. Met vijf doelpunten van Leon Kloppenburg en vijf van Niek Seesink liep Maassluis rustig uit naar een 14 – 7 voorsprong richting rust.

Maassluis besloot om de tweede helft rustiger aan te doen en hield het scherpe niveau van de eerste helft niet vast. Atlas liet echter de wedstrijd ook niet zomaar gaan en stribbelde de tweede helft nog wat tegen, maar het gat was al te groot om nog te dichten. Spannend werd het dan ook niet meer. De score had hoger kunnen uitvallen in het voordeel van Maassluis, maar Atlas scoorde de laatste 10 minuten nog een paar keer tegen. De wedstrijd werd gewonnen door Maassluis met 22 – 16, maar het was geen wedstrijd waar men over een paar jaar nog steeds over zal spreken.

De belangrijkste conclusie is dat Maassluis weer een wedstrijd dichterbij het kampioenschap is en dat het in deze vorm niet te verslaan lijkt. Volgende week staat Vitesse uit Barendrecht op het programma. De eerste wedstrijd tegen Vitesse werd met vier doelpunten verschil gewonnen en thuis is altijd makkelijker dan uit.

Maasluis 2 – Tjoba 2 28 – 27
Maassluis 2 heeft een zelden vertoonde wedstrijd in de Olympiahal gespeeld. De ploeg van Martijn van der Wees won met een spectaculaire 28 – 27 van de nummer laatst Tjoba. Tjoba vocht voor één van hun laatste kansen tegen een laag geklasseerd team. Maassluis 2 wist dat behoud in de eerste klasse een feit is als er deze en volgende week wordt gewonnen. Een wedstrijd van topniveau werd het, mede door het tromgeroffel langs de kant werd uiteindelijk nipt gewonnen met 1 doelpunt verschil.

Algemene info: Karin Korstanje: pc@ckcmaassluis.nl

Facebook: Facebook: fb.com/ckcmaassluis

Twitter:ckcMaassluis1 op Twitter.com