Hoofdsponsor: eurohypotheken Rijnmond

Aanhaken of afhaken bij c.k.c Maassluis

Afgelopen zaterdag mocht zowel het eerste als het tweede team van c.k.c. Maassluis aantreden tegen KOAG uit Krimpen aan de IJssel. Maassluis 1 moest aan de bak om minimaal een puntje te pakken en voor Maassluis 2 stond alleen de spreekwoordelijke ”eer” nog op het spel, waar dit ook gold voor de tegenstander KOAG.

Maassluis 1 – KOAG 1 20 -24 (11 – 10)
Op een dag waar regen afgewisseld werd met zonneschijn, stond de dag vooral in het teken van de allerlaatste thuiswedstrijd van het seizoen. Dit betekent traditiegetrouw dat er afscheid werd genomen van enkele selectiespelers die volgend jaar niet meer zullen deelnemen aan de selectie. Maar voordat dit plaats kon vinden moest er eerst gekorfbald worden voor de punten.

De wedstrijden tussen c.k.c. Maassluis en KOAG staan altijd garant voor fysieke wedstrijden, waarin scherp gespeeld moet worden om van de tegenstander te winnen. Dit seizoen, zowel veld als zaal, werd nog niet eerder verloren van KOAG en om echt zeker te zijn van lijfsbehoud zou een gelijkspel minimaal zeer wenselijk zijn.

De eerste helft werd een gelijk opgaande wedstrijd, waarin het verschil niet groter werd dan twee doelpunten in het voordeel van Maassluis. Leon Kloppenburg nam vijf doelpunten voor zijn rekening, bijna de helft van de van het aantal doelpunten van c.k.c. Maassluis in de eerste helft. Het venijn van de wedstrijd zat in de tweede helft, met name het begin ervan.

Maassluis scoorde startte de tweede helft nog wel meteen doelpunt, maar binnen een tijdsbestek van amper acht minuten scoorde KOAG maar liefst zeven keer op rij, stand 12 – 17. Maassluis probeerde haar rug te rechten en kwam nog terug tot 16 – 17, maar daarna was het verzet definitief gebroken. KOAG trok een eindsprint en liep weer uit tot 16 – 22 en speelde de wedstrijd uit zoals dat hoort. De eindstand werd uiteindelijk 20 – 24, waardoor Maassluis volgende week aan de bak moet tegen Viking.

Een punt is voldoende om het vege lijf te redden, maar verlies zou zelfs kunnen resulteren in een driekamp.

Maassluis 2 – KOAG 2 21 – 10 (14 -5)
Voor Maassluis 2 stond alleen nog de eer op het spel en zoals wij Maassluis 2 vaker dit seizoen hebben zien spelen was het spel leuk om naar te kijken. In de eerste helft werd veertien keer gescoord, waar de tegenstander bleef hangen op vijf doelpunten. Helaas was de tweede helft minder aantrekkelijk dan de eerste, maar desalniettemin werd er vrij eenvoudig gewonnen van KOAG 2. Hierdoor zal Maassluis op
een keurige tweede plaats eindigen in de eerste klasse.