bij de foto: Een vernieuwd Dames 1 wint eerste thuiswedstrijd

MAASSLUIS | Na de nederlaag vorige week in de seizoensopener tegen DAS Delft stond afgelopen weekend de eerste thuiswedstrijd op het programma. Ook tegenstander Landslake Lions had een soortgelijke nederlaag tegen DAS geleden en het beloofde een spannende wedstrijd te worden.

Na een openingsscore van de bezoekers kwamen de Eagles al snel op dreef. Na 5 minuten was de voorsprong voor de thuisploeg met 10-3 een feit. Beau Baars, afstandschutter uit Landsmeer, gooide haar eerste driepunter er in en de Lions kwamen weer in de wedstrijd. Kort voor de eerste pauze was het Veerle van Baalen die ook een driepunter liet aantekenen maar weer was het Baars die met een ver afstandschot de periodestand op 15-13 bracht.

Gevarieerd

In het 2e periode was er eenzelfde beeld. De Eagles waren op het oog completer. De kleine snelle ploeg van de bezoekers zocht telkens op snelheid de weg naar de basket terwijl Baars van afstand gevaarlijk bleef. De Eagles speelden gevarieerder. Dreigend met de lengte van Suzanne van Driel onder het bord, afstandschoten en met acties naar de basket werd er weer een voorsprong genomen van 28-21. Evenals in de 1e periode was er nu weer een slordige fase in het spel van de thuisploeg. Balverlies met fastbreak tot gevolg en fouten in de verdediging brachten de Lions weer in de wedstrijd. Roos Jordans hield haar ploeg in de race met 6 punten op rij en de rust brak aan bij 32-32.

Slordig

Na de pauze liepen de Eagles opnieuw uit. De Landslake Lions werden meer dan 3 minuten van een score af gehouden en via 37-32 werd het 43-39 met nog 3 minuten in het kwart te spelen. Ook nu waren er weer slordigheden in het Eaglesspel die wederom door vooral Beau Baars werden afgestraft en de Lions namen zelfs een 43-44 voorsprong. Willeke Bruins schoot in de slotfase van dit kwart een twee- en een driepunter raak gevolgd door 2 punten van Renate Warffemius.

Rollen omgedraaid

De laatste 10 minuten begonnen met een 50-46 stand maar dit keer was er een goede start voor de Lions. Na 2 minuten waren de rollen weer omgedraaid met een 51-54 tussenstand. Een Maassluise time-out bleek succesvol want hierna was de thuisploeg superieur. Center Suzanne van Driel was vanaf nu niet alleen de baas in de rebounds maar ging zich fanatiek met de scores bemoeien bijgestaan door een eveneens prima spelende Kirsten Boer. Beiden kwamen in dit laatste kwart tot 8 punten en nu bleven de fouten bij de thuisploeg uit. Epiphany Etienne (17 punten)scoorde namens de bezoekers nog wat tegen maar de Eaglesploeg was op drift en voerde de voorsprong op tot een 73-61 eindstand.

Willeke Bruins was vandaag weer ouderwets belangrijk voor de thuisploeg met 17 punten. Kirsten Boer speelde uitstekend met 14 punten en 12 rebounds maar de vrouw van de wedstrijd was center Suzan van Driel. Zij kwam ook tot een double-double met 12 punten en maar liefst 16 rebounds in 20 minuten speeltijd!

Wil jij ook basketballen?
Lijkt het jou ook leuk om te basketballen? Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is.

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien