MBV Green Eagles Basketball Nieuws

Wedstrijd Dames 1 duurt een minuut te lang

De tegenstander van deze zaterdag was Hoofddorp. Het team heeft dit seizoen weinig gewonnen maar was de Eagles al eerder de baas. Deze zaterdag waren de dames uit Maassluis echter gebrand om een beter resultaat neer te zetten. De wedstrijd startte goed. Na enkele minuten kwamen de Eagles in hun spel en werd er goed samengespeeld tussen de kleinere speelsters en de lange dames. Mirjam van Rijn en vooral Suzanne van Driel kwamen goed in positie en scoorde enkele mooie ballen.

Met een stand van 20-30 leek de wedstrijd echt de goede kant op te gaan maar vlak voor rust kwam Hoofddorp met een score en bonus en nog een score dichterbij.

In de rust herpakte de dames zich en met fris spel werd het gat gelijk gehouden. Er was echter ook het derde kwart dat de dames, na goed verdedigend werk van de hele ploeg, weer op een gaatje van tien punten kwamen, maar ook deze werd teniet gedaan. Toch bleef het gat van vijf in stand en met minder dan twee minuten te gaan was het de goede kant op aan het gaan. Dat was echter het moment dat er zoveel dingen verkeerd gingen dat er toch nog verloren kon worden. Maar twee van de acht vrije worpen raak schieten, een twee tegen nul aanval niet afronden, een vergissing in het aantal seconden te spelen, alles liep verkeerd. Een zo goed als gewonnen wedstrijd liep zo uit de handen en voor de Eagles er erg in hadden was een redelijk goede pot basketbal verloren. In een wedstrijd waar Suzanne van Driel gedeeld met Willeke Bruins topscoorder werd met 16 punten was de overwinning dichtbij. Het bleef bij 53-52. Na 39 minuten voor gestaan te hebben. Volgende week spelen de Dames 1 in Amsterdam en kunnen ze het verlies recht te zetten.

Willeke Bruins op All Star gala

Afgelopen zondag was een mooie dag voor Willeke Bruins en MBV Green Eagles. Willeke had de eer om op het All Star gala in Den Helder te acteren. In een spannende wedstrijd schoot Willeke voor team ‘Rest van Nederland’ er twee mooie driepunters in tegen team Noord-Holland. Uiteindelijk verloor Willeke met haar All Star team met 91-83 van de Noord Hollanders. Na de wedstrijd mocht Willeke onder toeziend oog van bondscoach Meindert van Veen ook nog meedoen met het driepunt schieten. Ze werd zesde van de acht in totaal. Een prachtige ervaring voor Willeke en een mooi uithangbord van onze club!