MBV Green Eagles Basketball Nieuws

Zwak Baros eenvoudige prooi Dames 1
MAASSLUIS | Net als in de thuiswedstrijd heeft Green Eagles relatief weinig tegenstand gekregen van de Rotterdamse Studenten. Dit keer ontbraken Kiki Geelen (blessure) en Shari Jeffrey (gestopt) ook nog eens bij de Rotterdammers terwijl de ploeg uit Maassluis compleet aan de start verscheen.

Toch was de beginfase voor de thuisploeg. Britt Teeuwen schoot haar team naar een 4-1 voorsprong waarna Kirsten Boer haar ploeg, met 8 punten in het eerste kwart, op sleeptouw nam. Na 4 minuten bracht Renate Warffemius de Eagles voor het eerst op voorsprong om deze niet meer af te staan. Na 10 minuten spel was de stand al 13-24.

Ook in de 2e periode was er sprake van een duidelijk krachtsverschil. Dit keer was Willeke Bruins aanvallend goed op dreef en liet de Maassluise defensie maar 11 punten toe. Ruststand 24-43.

Na de pauze ging de wedstrijd meer gelijk op. De coaches Brandon en Brugman gaven alle speelsters hun speeltijd en de overwinning kwam geen moment meer in gevaar. Nadat het 3e kwart ook door de Eagles was gewonnen met 17-21 werd het resultaat van periode 4 bepaald op 11-18. Eindstand 52-82.

In deze wedstrijd (met Kirsten Boer 16 punten, Willeke Bruins 15, Kim Rijnberg 14 en Renate Warffemius 12) werd de succesvolle Eaglesploeg nog niet echt getest. Komende zaterdag zal dit wel het geval worden. Koploper DAS Delft komt dan naar Maassluis. De Eagles moeten winnen op hun huidige 4e plaats in de competitie vast te houden.

Een 4e plaats die aan het eind van de competitierit goed is voor een plaats in de final four.