MBV Green Eagles Basketball Nieuws

Dikke nederlaag in het Oosten

MAASSLUIS | Juist op een moment dat de flow weer helemaal terug leek en de Eagles klaar was voor de strijd om de 4e plaats welk recht geeft op de play offs is er zaterdag een dikke nederlaag geleden tegen koploper Jolly Jumpers.

De wedstrijd begon slordig. Enkele kansen onder het bord werden gemist en de thuisploeg nam een 7-0 voorsprong. De coaches Brandon en Brugman waren dus al snel genoodzaakt om met een time out de wedstrijd te keren. Hoewel er aan de spelwijze niet veel werd veranderd kwamen de Eagles hierna wel tot succesvolle doelpogingen. Een driepunter van Kirsten Boer zorgde er zelfs voor dat de Eagles met 8-9 de leiding namen in de 7e minuut. Jolly Jumpers antwoordde ook met een driepunter waarna Willeke Bruins er 11-11 van maakte en de ploegen leken in evenwicht. Helaas was het slotakkoord voor de thuisploeg en het kwart werd afgesloten bij 17-13.

In de 2e periode kwam het team van de Green Eagles goed terug. Na een opening, met weer een driepunter, van wederom Kirsten Boer schoot Eva Kerkhoven de ploegen op de vrije worplijn bij 17-17 weer langszij en met overtuigend spel werd er zelfs een 21-28 voorsprong gepakt. Verdedigend waren er vervolgens weer enkele slordigheden en de Jumpers kwamen terug in de wedstrijd. Roos Jordans leek na 32-32 de Eagles toch met een voorsprong de kleedmakers in te schieten maar fastbreaks van Jolly Jumpers, gemiste Eagles vrije worpen en een eerste driepunter van Marly Koelman veranderden de stand bij rust in 38-34.

In de 2e helft lagen er alle kansen voor de Eagles om te stunten tegen de koploper. Zeker toen Willeke Bruins met een driepunter het verschil weer op 1 punt bracht. De ploeg van coach Richard Steggink trok hierna de wedstrijd naar zich toe. De Eagles liep snel tegen persoonlijke fouten op en de thuisploeg mocht veel naar de vrije worplijn. Toch waren er bij 49-39 nog kansen. Jolly Jumpers scoorde enkele aanvallen niet en de stand was 51-43 met nog 13 minuten te gaan. Helaas bleek achteraf dat dit moment het keerpunt in de wedstrijd was. Marly Koelman haalde 3 keer succesvol de trekker over achter de driepuntlijn en hiermee was alle Maassluise weerstand gebroken. De laatste periode begon bij 62-44.

In dit laatste kwart leken de Eagles murw gespeeld. De zonepress verdediging van de Tubbergse formatie werd niet meer op de afgesproken manier uitgespeeld en aanvallend waren er veel individuele acties die geen succes hadden. Veel simpel balverlies tijdens de passing deed de achterstand snel oplopen. Uiteindelijk bleek dat alleen aanvoerster Anouk van Kooij in de laatste periode nog 3 punten had gescoord. Het ontluistert resultaat van de laatste 13 minuten van de wedstrijd (31-4) betekende uiteindelijk de grootste nederlaag voor de Eagles in deze competitie 82-47. Willeke Bruins kwam als enige Eagle nog in de dubbele cijfers met 14 punten.

Volgende week
Volgende week zal deze hard aangekomen nederlaag moeten worden rechtgezet in de thuiswedstrijd tegen Cangeroes. Weer een nederlaag betekent definitief uitschakeling voor de play offs. Bij winst echter liggen er nog steeds kansen in de laatste 2 wedstrijden om daarna te mogen strijden om het kampioenschap.

Wil jij ook basketballen?
Lijkt het jou ook leuk om te basketballen? Kijk op www.greeneagles.nl voor meer informatie Ook kan je contact opnemen met Ruben Kraaijeveld (06-83520067), hij kan je alles vertellen over de teams en de trainingstijden. De eerste drie keer kan je vrijblijvend meedoen om te kijken of de basketbalsport iets voor jou is.

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien