Eagles pakken de winst in het laatste kwart

MAASSLUIS | Afgelopen dinsdag werd de inhaalwedstrijd tegen het Rotterdamse Baros gespeeld. Baros was vorig seizoen nog verliezend finalist in de promotiedivisie en ondanks enkele personele wijzigingen een geducht tegenstander.

Roos was Hot
Nadat Renate Warffemius met een mooie drive de score in de wedstrijd had geopend en Baros al snel op gelijke hoogte kwam, nam Roos Jordans haar ploeg op sleeptouw. Telkens ging de watervlugge spelverdeelster naar het bord om haar team al snel op een voorsprong te zetten. “Roos was Hot” (14 punten in het 1e kwart). Pas bij een 14-6 stand waren er scores van andere Eaglespeelsters zoals een driepunter van Fleur v Baalen. De laatste 5 punten in het kwart waren van Willeke Bruins en de Eagles stonden voor met maar liefst 26-11.

Toen het 2e kwart begon met scores van weer Willeke Bruins en Kim Rijnberg (30-11) leek een monsteroverwinning in het verschiet. “ Gelukkig “ voor de toeschouwers kent het spel van de Eagles ook nog steeds slechte periodes en werd het weer een beetje spannend. Baros kwam terug tot 30-18 waarna Veerle v Baalen vanaf de vrije worplijn de voorsprong weer op 34-18 bracht. Toch zagen de coaches Brandon en Brugman zich genoodzaakt om bij 34-25 een time out te nemen. Suzanne v Driel en Kirsten Boer kwamen terug in de ploeg en de strijd ging tot de rust gelijk op. Ruststand 42-33.

Met de 17 jarige Eva Kerkhoven in de ploeg begon de 2e helft. Het eerste balbezit van Baros werd al direct in de kiem gesmoord door een blockshot van diezelfde Kerkhoven die hiermee het startsein gaf voor weer een 10-0 run van de thuisploeg. Vervolgens brak er weer een mindere periode aan voor de Eagles. De 19 punten voorsprong werd langzaam maar zeker minder door een goed schietende Shari Jeffrey. De van Binnenland over gekomen spelverdeelster was met 22 punten vandaag de voornaamste plaag voor de Eagles. Baros kwam terug tot 54-43 en het antwoord kwam van Willeke Bruins in de vorm van 2 driepunters.

Na 5 Baros punten in de laatste seconden van kwart 3 begon de 4e periode bij 66-50. Na 2 minuten werd het thuispubliek weer nerveus bij 66-57 tussenstand. Suzanne v Driel en Roos Jordans werden weer in het veld gebracht en Baros bleek haar kruit totaal te hebben verschoten.

B & B tevreden
Geen enkele score werd de Rotterdamse studenten formatie meer gegund. Jolien van Baalen onderscheidde zich in de verdediging met fel spel in enkele grondgevechten en de voorsprong liep gestaag verder op. De wedstrijd werd besloten met een fraaie score van Eva Kerkhoven op een al even fraaie assist van Anouk vd Kooij en eindigde bij 77-57. De coaches B & B waren tevreden met de overwinning vooral door het goede teamspel en omdat er zeker nog ruimte is voor verbetering. Roos Jordans (22) en Willeke Bruins (21) waren vandaag aanvallend het best op dreef.