MBV Green Eagles Basketball Nieuws

MAASSLUIS | In een seizoen waarin blessures centraal staan, valt het voor het eerste heren team van de Eagles niet mee om overwinningen te pakken. Afgelopen zaterdag stond nog de inhaalwedstrijd tegen Blauw Wit op het programma. Omdat er slechts één scheidsrechter aanwezig was, was Frank v.d. Feeke zo goed om zijn scheidsrechtertenue aan te trekken. De Eagles waren weer verre van compleet. Dit zorgde er wel voor dat Sebastiaan Boon kon debuteren in de hoofdmacht.

De Eagles begonnen sterk aan de wedstrijd en pakten direct een 5-0 voorsprong. Deze voorsprong hielden ze vast tot aan het einde van het eerste kwart (22-17). In het tweede kwart kwam Blauw Wit (nummer 2 in de competitie) toch langzaam terug. In de zesde minuut kwam Blauw Wit voor het eerst op voorsprong (24-27). De Eagles kwamen echter terug en zo wisten de Eagles met één punt voorsprong de rust in (33-32).

In de rust haakte Stefan Satijn ook geblesseerd af. Na de rust begonnen de Eagles dramatisch. De verdediging was duidelijk veel te slap waardoor Blauw Wit veelvoudig ongedekt kon schieten. Blauw Wit plaatste een 2-19 run waardoor de Eagles tegen een enorme achterstand aankeken na 6 minuten spelen in het derde kwart. De Eagles herpakten zich in de loop van het kwart wel enigszins maar een gat van 17 punten (45-62) aan het einde van het derde kwart zou lastig te overbruggen zijn.

In het vierde kwart liep Blauw Wit uit naar een maximale voorsprong van 24 punten. Hierna kwamen de Eagles terug, voornamelijk vanaf de vrije worpenlijn, tot 11 punten. Dichterbij kwamen de Eagles niet en uiteindelijk bracht Harry van Malsen met een score en een bonus de eindstand op 79-67.

Topscorer in deze wedstrijd werd Stefan Kraaijeveld met 25 punten (waarvan 15 van de vrije worpenlijn). Ook in de dubbele cijfers kwamen Jeroen Derksen met 13 en Laurens Don met 12 punten.