MAASSLUIS | Enkele jaren geleden is er vanuit de Heren Eredivisie een nieuwe klasse opgericht in de vorm van de Dutch Talent League. Dit is de opstap voor talenten naar de Nederlandse Eredivisie. Afgelopen zondag oefende Heren 1 tegen Lokomotief Rijswijk wat in deze klasse actief is. Het in de heren 2e divisie uitkomende Green Eagles kon dus zijn borst nat maken.

Opvallend was dan ook te zien dat in de eerste helft er eigenlijk geen groot puntenverschil was tussen de teams. Bij rust stond het 37-31 en was de wedstrijd nog redelijk in evenwicht. De tweede helft bleek de krappe selectie (coach Otto mistte 3 vaste krachten) toch zijn tol te eisen en bleek de kwaliteit van Lokomotief toch teveel. Met een eindstand van 77-48 was de tweede helft ruim verloren. Al met al toch een goede oefenwedstrijd en een goede voorbereiding. Aanstaande zaterdag mag het team het gaan laten zien in Waalwijk. Tegen de plaatselijke Shooters moet er dan gestart worden met een overwinning.

Under 20 zet goede reeks voort
Na vorige week in Amersfoort verrassend goed voor de dag te zijn gekomen was er afgelopen zaterdag een moeizamere wedstrijd. In Oud-Beijerland speelde de ploeg een op het laatst ingelaste oefenwedstrijd tegen BOB. De start was onwennig te noemen ondanks het fanatisme wat in de ploeg zit. Gedurende de eerste helft neemt de ploeg desondanks een 17 punten voorsprong mee de rust in. De tweede helft zakt het echter weg en ook blijkt de conditie het team parten te spelen. Desondanks wint het team met elf punten verschil en gaat het de laatste trainingsweek in vol goede moed. Aanstaande zaterdag spelen de Young Eagles van coaches Hoogendoorn en Derksen in Capelle hun eerste wedstrijd.