Hoofdsponsor: Eurohypotheken Rijnmond B.V.
Co-sponsor: Reinier de Graaf Groep

MAASSLUIS | Afgelopen zaterdag mocht Maassluis 1 aantreden tegen k.v. Atlas uit Ritthem in Zeeland. Op papier een niet al te lastige wedstrijd, maar vanwege vele afwezigen door afmeldingen en geblesseerden was c.k.c. Maassluis op voorhand niet zeker van de overwinning.

Atlas 1 – Maassluis 1 12 -14 (5 – 7)
Niet alleen voor 1, maar het was een dag waar personele onderbezetting een grote zorg was voor alle seniorenteams en de A1. Het is dan zaak om puntenverlies te beperken. Maassluis 1 liet zien dat ondanks de situatie ze toch met twee punten naar Maassluis konden afreizen. Ondanks een moeizamere tweede helft was het tegen Atlas de betere, al had Atlas na afloop van de tweede helft op meer gehoopt.

De eerste helft kwam moeizaam opgang qua scores, na 10 minuten werd er een 0 – 2 scoren genoteerd in het voordeel van Maassluis. Helaas voor het publiek werd er niet sprankelend gespeeld door zowel de thuis- als uitspelende ploeg. Maassluis wilde meer brengen en kon niet los komen van de tegenstander en Atlas kon niet meer brengen. Atlas was niet bij machten om het Maassluis echt moeilijk te maken. Dit resulteerde halverwege de eerste helft op een matige 2 – 4 voorsprong voor Maassluis. Een opleving van Atlas zorgde ervoor dat het nog gelijk werd, maar uiteindelijk ging Maassluis met 5 – 7 voorsprong de rust in.

Maassluis moest de tweede helft uit een ander vaatje tappen om zeker te kunnen zijn van de overwinning, maar niets was minder waar. Atlas deed er een schepje bovenop, waar Maassluis op hetzelfde niveau doorging als de eerste helft. Het gat met Atlas bleef op een schamele twee á drie doelpunten hangen tot de 7 – 10 voorsprong van Maassluis. In een matige wedstrijd qua scores wist Atlas binnen acht minuten vier keer te scoren en werd de stand 11 – 11. Donkere wolken kwamen over Maassluis 1 heen toen zelfs Atlas brutaal op voorsprong kwam. De coach van Maassluis plaatste een tactische wissel en zetten Mark van Buuren er in. Van Buuren wist vrij snel de stand weer gelijk te trekken met een afstandsschot. Maassluis kwam na de gelijkmaker binnen 40 seconden op voorsprong door Leon Kloppenburg, die zijn achtste van de dag wist te scoren. De 12 – 13 voorsprong liet Maassluis niet meer uit hun handen glippen en werd vergroot naar een 12 – 14 voorsprong door Eva Slotboom. De resterende tien minuten werd er niet meer gescoord, waardoor Maassluis toch aan het langste eind wist te trekken.
Het was een wedstrijd om snel te vergeten, waar geen puntenverlies werd geleden. Met een dapper Atlas als juiste tegenstander voor dit dramatische weekend qua personele bezetting.

TOP / Quoratio 4 – Maassluis 2 24 – 19
Maassluis 2 heeft zich kranig verweerd tegen TOP / Quoratio 4 uit Sassenheim. Ondanks de verliespartij werd er toch flink gescoord, maar was het niet bij machten om mee te gaan met het spel van de tegenstander. De coach van Maassluis 2 moest het doen met een jeugdig team en wist zaterdagochtend nog niet wie er precies om half 1 ging spelen voor Maassluis 2. Volgende week staat er een wedstrijd tegen het lastige Avanti 3 op het programma. Hopelijk is het team compleet, want het wordt net zo lastige wedstrijd als tegen TOP / Quoratio 4.