© PR  – Onderschrift foto: Dames 1 nog zonder zege in tweede seizoenshelft

Na de winterstop is dames 1 nog zonder overwinning. Tegen kampioen Apollo uit Amsterdam speelden ze goed alleen maakte een oud-international het verschil.

Dames 1 maakt kennis met absolute top

Sponsor: Fabrique De tweede wedstrijd in 2e promotiedivisie. Het Amsterdamse Apollo was de tegenstander, een geduchte ploeg. Het eerst kwart begon fel en fanatiek van beide kanten. Vanaf minuut één was het een echte wedstrijd en ging het in hoog tempo heen en weer. Met enkele mooie scores van Daisy Otto, Suzanne van Driel en Willeke Bruins (alle drie twee scores) liep het aanvallend prima, echter bij Apollo ook. Alle eerste schoten van deze wedstrijd zaten.

Het tweede kwart bleef het een boeiende wedstrijd alleen wisten beide ploegen nu niet te scoren. De Eagles misten vier vrije worpen en door dit kwart kwam er een lage ruststand, 23-32. Coach Jeroen Derksen was echter wel degelijk tevreden over het vertoonde spel. Helaas gooiden de Eagles de ballen net niet raak, maar het spel zag er volwassen en verzorgd uit en de verdediging was zeer fel en geconcentreerd in het uitvoeren van de taken.

Na de rust begonnen de Eagles goed. Met goed passend werk van Roos Jordans werden de rennende Fleur van Baalen en Willeke Bruins bediend waardoor er snel gescoord werd. Na een driepunter van Maassluise zijde was het gat nog maar vier punten. Helaas voor Green Eagles nam Apollo toen de regie in handen in de persoon van Jinga Gosschalk. Deze zeer goede ex-international is een echte aanwinst voor het team uit Amsterdam. Zonder haar was het waarschijnlijk een zeer spannende wedstrijd geweest die de Eagles zouden kunnen winnen. Zij nam hier over met zeven punten op rij. Vanaf dat moment ging het weer gelijk op maar bleef het gat rond de acht a tien punten. Na een mooie score en een driepunter van Roos, gevolgd door een goede score van Suzanne leek het weer spannend te worden, maar ook nu nam Gosschalk het spel van de Amsterdamse ploeg over.

Uiteindelijk lukte het vandaag niet om te winnen maar was er wel een mooie pot basketbal te zien. Al was er vorige week zo gespeeld door de Eagles was het die wedstrijd nooit spannend geweest, helaas was Apollo vandaag net iets beter. Willeke Bruins kwam tot 20 punten, Suzanne van Driel tot 13.