Fotobijschrift: Veronique Koen serveert

MAASSLUIS | De dames van het eerste maken een wisselvallige start mee. Na een jaar in de promotieklasse weer terug in de vertrouwde eerste klasse. Bekende tegenstanders, maar met een nieuw team. Talenten uit meisjes B zijn toegevoegd, waardoor er soms nog gezocht moet worden naar vertrouwen. Daarnaast zijn er blessures, gelukkig zijn er een aantal gastinvallers die dames 1 helpen om toch zo compleet mogelijk aan de start van elke wedstrijd te verschijnen. Deze zaterdag was dat Veronique Koen.

Zaterdag 22 oktober speelde dames 1 tegen V=Volley. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten ze dat de tegenstander erg weinig fouten zou maken en dat MVC hard moest werken om te scoren. De verdediging aan de overkant van het net staat vaak goed.

Wonderlijk goed
Dat werd niet het beeld van de eerste helft van de eerste set. MVC kwam erg goed uit de startblokken en overrompelde de tegenstander. Jasmijn Sonneveld blokte bijna elke bal af en zorgde ervoor dat de V=Volley geen kans had om te scoren. De tweede helft van de eerste set zakte het spel wat in, maar door de grote voorsprong won MVC gemakkelijk met 18-25. De tweede set liet een heel ander spelbeeld zien. De tegenstander bracht een nieuwe speelster en wisten met goede aanvallen MVC onder druk te zetten. MVC had daar lang geen antwoord op. Dat antwoord kwam wel, maar veel te laat. V=Volley won met 25-20. In de derde set werd de oude vertrouwde samenstelling van vorige seizoenen in het veld gezet. Dat bracht meer rust en MVC won gemakkelijk met 16-25. De vierde set ging zo door, maar ergens halverwege raakten de speelsters de draad kwijt. V=Volley kwam langszij en pakte op hun tweede setpoint de vierde set, 26-24. Heel erg zonde, maar meteen vergeten om dan maar wel de vijfde set nog te winnen. Dat lukte, met 11-15 ging de wedstrijd alsnog naar MVC.

Komend weekend zijn er uitwedstrijden voor Heren 1 en Jongens C. Zaterdag 5 november spelen alle teams weer in de Wethouder Smithal. Vanaf 15 uur zullen de wedstrijden starten. U bent welkom.

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien