MAASSLUIS | Er waren afgelopen week weer overwinningen door MVC teams.

Deze speelronde werd de bal gesponsord door Pro-intermediair. Pro-intermediair levert personeelsselectie en aanvullende HR diensten vóór Professionals, dóór Professionals. Het totaal van de ballenthermometer komt daarmee alweer op 6! Weet jij nog iemand of een bedrijf die een bal wil sponsoren? Neem contact op met de sponsorcommissie (sponsorcommissie@mvcmaassluis.nl) voor meer informatie!

MVC HS2 – VOLLEY ZUID HS 6; MVC HEREN 2 PAKKEN VOLLE WINST!
Ze hebben er weer zin in, na een aantal wedstrijden waarbij het team niet compleet was zijn ze er nu eindelijk allemaal. Iedereen is gemotiveerd, ondanks dat een aantal spelers net een hele wedstrijd heeft gespeeld met Heren 1 of Heren 3. Ze beginnen sterk: vanaf de start is er een goede pass en lekker energiek volleybal, iets wat ze in de afgelopen wedstrijden misten. Het duurt dan ook niet lang voordat ze een aantal puntjes voor staan en een time-out forceren van de tegenstander. Maar ook na de time-out blijven ze rustig het spelletje spelen en winnen de eerste set 25-18.

De tweede set begint geweldig met 6 punten uit de eerste servicebeurt van Remco, helaas laten ze daarna direct een paar puntjes vallen en is de stand bijna weer gelijk. Ze herpakken zich en breiden de voorsprong steeds verder uit. Er wordt sterk aangevallen en al gauw is de set over: 25-14.

Tijdens de rest van de wedstrijd stond er een goed block, er werd goed aangevallen en de bal werd keer op keer gered voordat die de grond kon raken. De derde set trok de tegenstander ook even flink aan met hun middenman die ook een goed block kon zetten maar na een halve set was hij te moe om dat vol te houden en eindigde de set met 25-15. De vierde set besloot MVC spelverdeler Remco het lot in eigen handen te nemen en scoorde een puntje of 4,5. De 4-0 eindstand was zeker verdiend. Extra wenst: ze hebben zelf genoten van het eigen spel.

MVC JC1 – VOVERO JC1 3-1; MVC JEUGD WINNEN!
De Waterweg derby stond op het programma. MVC trad aan met slechts 6 spelers. MVC begon slapjes aan de eerste set en stond al snel 0-10 achter. Dat beloofde niet veel goeds, maar na het heroveren van de opslag kwamen ze terug in de set en trokken de stand naar een 11-10 voorsprong. MVC bleef geconcentreerd spelen en won de eerste set overtuigend met 25-15.

De 2e set ging gelijk op, doordat aan de kant van MVC veel servicefouten werden gemaakt (totaal 9). De set werd uiteindelijk met 25-21 gewonnen.

De 3e set werd een walk-over voor MVC. Door het geconcentreerde spel van MVC kwam Vovero totaal niet in het spel. De set ging met 25-9 naar MVC.

Op naar een eenvoudige 4-0 overwinning zou je denken, maar dat ging toch anders dan verwacht. Wat de spelers bezielde was onduidelijk, maar ‘er werd niet meer bewogen’. Het leek meer op schaken. MVC keek op een gegeven moment weer tegen een achterstand van 10 punten aan. Dat was in de 1e set ook al het geval maar die set werd uiteindelijk gewonnen. Dit keer kwam MVC niet terug. Deze set
werd met 14-25 verloren, de eindstond van 3-1 is een overwinning, waarmee MVC zich revancheerde voor de 1-3 nederlaag van 3 weken geleden in Middelharnis.