© PR Block van MVC dames mocht tegen Spirit niet baten.

De overwinningsroes van MVC heren 1 zet zich voort. Een 4-0 overwinning tegen de mannen van YUM zorgt dat de lange mannen nu op een 2e plaats in de poule staan. De dames moesten het bij Spirit met 3-1 ontgelden en ook Heren 2 liep tegen een debacle op. 3-2 verloren tegen het laag geplaatste Volley Zuid. Het Jongens C team speelde zeer verdienstelijk tegen de volleyers van Sliedrecht Sport en pakte nog weer twee puntjes.

MVC dames even in een dip.

MVC Dames1 trok zaterdagavond naar Barendrecht. De eerdere ontmoeting met Spirit eindigde in een 4-0 overwinning voor NMVC maar nu waren de rollen omgedraaid. De eerste drie sets gingen aardig gelijk op. Iedere keer wisten MVC een achterstand weg te werken tot 1 a 2 punten. Maar de servicedruk van Spirit was uiteindelijk te groot. In de eerste set bleef het tot 18 punten gelijk opgaan. Een aantal slimme balletjes van de MVC meiden bracht verwarring bij Spirit. Spirit sloeg daarentegen een aantal goede ballen langs de lijn, waar MVC niet tegen op gewassen was. Setstand 25-18.
De tweede set nam MVC meer initiatief. Slimme balletjes, de verdediging reageerde beter en de servicedruk werd groter. Met 20-25 ging de winst naar MVC. De derde set was gelijk aan de eerste set. Tot 18 punten ging het gelijk op, maar de positieve flow van de tweede set waren de meiden kwijt en verloren met 25-19. Over de vierde set kan kort en bondig weergegeven worden. Verloren met 25-8. De verdediging was niet opgewassen tegen de service en aanval van Spirit. Helaas een 3-1 verlies voor de MVC dames.

Yum H2 – MVC H1: 0-4

Het kan verkeren: in één week tegen zowel de ongeslagen nummer 1 als de nummer laatst die, met 6 gewonnen sets in 12 wedstrijden nog geen wedstrijd had gewonnen. Na de (enigszins onverwachte) winst op de koploper afgelopen zaterdag, stond nu Yum uit Hoogvliet op het programma. Vooraf werd de lat voor de lange mannen uit Maassluis bijzonder hoog gelegd: alleen maar winnen met 4-0 zou niet volstaan. De setstanden moesten overtuigend zijn en de tegenstander mocht alle 4 de sets zeker niet meer dan 10 punten maken. De eerste set begon enigszins onwennig hetgeen gedeeltelijk veroorzaakt werd door onnodige fouten van MVC kant maar zeker ook doordat Yum zich niet als gewillige lammeren naar de slachtbank lieten leiden.

Ondanks de mindere concentratie lukte het Heren 1 aan het einde van die eerste set de winst op routine en wilskracht naar zich toe te trekken. Een uitslag van 16-25 was beduidend minder dan vooraf ingecalculeerd. Werk aan de winkel. “Wakker” geschud door het tegenvallende resultaat werd begonnen aan de 2e set. Al snel werd het verschil gemaakt… verrassend genoeg door de tegenstander. Een grote achterstand werd langzaamaan verkleind maar pas bij de laatste 5 punten omgebogen naar winst. Met 20-25 ging het bergafwaarts in een potje waarin setverlies gelijk staat aan gezichtsverlies en realisatie van de gewenste 2e plek in het eindklassement steeds moeilijker zou maken.

Perioden van zwak en ongeconcentreerd spel werden ook in de 3e en 4e set afgewisseld met krachtige (sprong)services, kill-blocks en snoeiharde aanvallen. Uiteindelijk bleek de balans van het spel in deze sets wederom in het voordeel van MVC uit te vallen: twee maal 20-25 hetgeen resulteerde in 5 punten die mee mochten naar Maassluis alsmede een (tijdelijke) 2e plek op de ranglijst.