MVC Meisjes B zijn klaar voor dit seizoen

Het Furieadeweekend was voor alle jeugdteams de start van de competitie en zij mochten in de regio hun wedstrijdjes spelen en kwamen met twee overwinningen naar huis. De Senioren maken een stroeve start en laten nog veel punten liggen. Heren 2 verloor nipt met 3-2 en dames 2 staan helaas nog op 0 punten. Aanstaande zaterdag speelt MVC voor het eerst dit seizoen thuis in de wethouder Smithal. Alle teams spelen behalve het vlaggenschip Heren 1 die nog een weekje moeten wachten.

Meisjes B speelde de eerste wedstrijd van het seizoen uit tegen Volley2B in Bergschenhoek.

Vol overtuiging werd er aan de eerste set begonnen en al snel was duidelijk dat de Maassluise meiden meer in hun mars hadden dan de meisjes van Volley2B. Door uitstekend serveren en goede passing en aanval stond er na een kwartier een duidelijke 15-25 op het bord. In de tweede set gingen de meiden men door, met een goede service druk en uitstekend verdedigen. Ook de middenaanval van Jasmijn was een succes. setwinst 12-25. En ja, dan de bekende derde set. De concentratie verdween, de inzet werd minder, het ging te eenvoudig en gemakkelijk waardoor Volley2B meer greep op de service van MVC kreeg. Er werden teveel onnodige fouten gemaakt en de aanval scoorde niet meer. Onzekerheid sloop in het team. Door een goede service beurt van Chris werden de punten binnen geharkt en de set uiteindelijk gewonnen met 19-25.

Het gevolg in de vierde set laat zich raden . Al snel keek MVC tegen een achterstand van 19-15 en 23-18. Bij die laatste stand begon het door te dringen dat die set misschien ook wel eens verloren zou kunnen gaan. Er werd een tandje bijgezet en zo werd het einde behoorlijk spannend,. Dan kwam Volley2B op setpoint en dan weer MVC op matchpoint, alleen nu liet de ijzersterke service MVC behoorlijk in de steek, zodat de set uiteindelijk toch nog verloren ging met 30-28. Al met al een leuke wedstrijd om te zien, met het debuut van Selma die naadloos in het team is opgenomen. Dit team gaat beslist meedoen voor de bovenste plaatsen  in deze competitie.

Zaterdag 10 oktober speelt MVC thuis in de wethouder Smithal.

Vanaf 15:00 uur is de zaal gevuld met Heren 3 die tegen koploper YUM mag spelen en daarnaast spelen meisjes B en CMV N5 1. Om 16:45 uur is het de beurt aan Dames 1 die het tegen de dames van RVC Libanon opnemen. Heren 2, Dames 2 en de jonkies CMV N5 2 krijgen teams van HOU STAND uit Rotterdam op bezoek. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

De toegang is gratis. Dewedstrijdbal wordt gesponsord door Grillhuis Maassluis.

Informatie over MVC. E-mailinformatie via: bestuur@mvcmaassluis.nl MVC op internet: www.mvcmaassluis.nl

Redactie Sport

Sportredactie | Publiceert sportverslagen en berichten over bijzondere sportgebeurtenissen zoals toernooien