Dames 2 wint zinderende 5 setter

Het tij is gekeerd bij MVC. Afgelopen zaterdag speelde alle senioren teams thuis in een overwinningsroes. Heren 1 aan kop met een 4-0 overwinning. Heren 2 en 3 en dames 1 wonnen met 3-1 en na een zwaar bevochten wedstrijd pakte dames 2 hun tweede overwinning dit seizoen met 3-2 van DVO. Alleen de jonkies moesten de punten aan de tegenstander geven maar al met al een zeer goed weekend voor MVC.

Heren 2 herpakt zichzelf na deceptie
MVC H2 moest het zaterdag opnemen tegen de heren van WHV uit Arkel. De uitwedstrijd was wel met 4-0 gewonnen, maar met setstanden van 25-23, dus opletten geblazen voor heren 2. Daar kwam nog bij dat het team niet compleet was maar met aanvulling van heren 3 moest het te doen zijn. Het spel begon en er werd goed gespeeld. De pass werd redelijk tot goed verzorgd, waardoor er mogelijkheden ontstonden om tot goede aanvallen te komen. Er werd goed gescoord en al snel stond er 25-19 op de teller. De eerste set was binnen.

De tweede set was vrijwel een kopie van de eerste, maar deze keer eindigde het in 25-17. Als De heren op deze manier door konden gaan zat een 4-0 overwinning er wel in.

Doch de derde set verliep totaal anders. Kwam het door vermoeidheid of was er iets anders, het liep gewoon niet De pass kwam niet aan, en het spel werd niet afgemaakt. De heren van WHV roken bloed en stegen boven zichzelf uit. Verdedigend hadden zij vrijwel alles en de 3e set ging dan ook naar WHV.

Na wat peptalk door de coach herpakte MVC zich en de vierde set leek weer op volleybal en punt na punt werd de set binnengehaald. Het verzet van WHV werd al snel gebroken en stond er aan het einde van deze set 25-12 op het scorebord. Al met al wederom een 3-1 overwinning voor H2, en daarmee is de aansluiting bij de top 3 zeker gesteld.

Dames 2 zorgt voor zinderende finale
Het zit MVC dames 2 nog niet erg mee dit seizoen. Slechts 1 overwinning en hier en daar een puntje uit een wedstrijd gesprokkeld zorgt dat ze nog steeds onderaan in de poule bungelen. Kwaliteiten zijn er wel maar tijdens de wedstrijd komt het er niet uit.

Afgelopen zaterdag was dit echter andere koek. Tegen de meiden van DVO rook Dames 2 kansen en een overwinning. In de 1e set was het toch weer even wennen. Helaas ging deze set naar DVO 15-25. Gelukkig wisten de meiden van MVC in de 2e set de score naar zich toe te trekken en stond er ineens 25-15 op het scorebord. Over de 3e set zullen we het maar niet hebben maar de 4e set zorgde voor een ongekende spanning in het veld, de zaal en bij de toeschouwers. De dames wisten eindelijk het spel van DVO te lezen en konden de prikballetjes pareren. In een mum van een tijd was het 24-16 voor MVC maar toen gebeurde er iets ongelofelijks. DVO kreeg de service en wist puntje voor puntje dichterbij te komen. De MVC dames raakte verkrampt en wisten geen bal meer te passen en bij een aanval was het allemaal zwakjes. Time outs hielpen niet en eindelijk bij een stand van 24-24 herpakte MVC zich en na veel zenuwen werd het 26-24. Nu de 5e set nog. Het ging gelijk op. MVC was het eerst bij 8 en na de wissel gaven ze de voorsprong niet meer weg. Met 15-13 werd de 5e set gewonnen en dit zorgde voor een enorme ontlading bij de meiden en de coach. Ook het publiek heeft goed in spanning gezeten maar het geduld werd beloond.

Balsponsor: Biercafé Oporto