© PR – Clubkampioen Jeroen Hendriks wacht geconcentreerd op de service van Arthur Dukker.

Jeroen Hendriks is afgelopen weekend net als vorig jaar clubkampioen geworden van tafeltennisvereniging TOG. In een prachtige hoogstaande finale tegen Arthur Dukker won Jeroen met 3-0. De verschillen in de games waren echter minimaal: 16-14 12-10 en 13-11. Door deze overwinning op zijn teamgenoot mocht hij de wisselbokaal andermaal mee naar huis nemen.In de klasse B werd Martijn de l’Ecluse kampioen. In de finale rekende hij af met Sanjay Soekhal.

De winnaars kregen de overwinning in deze editie van de clubkampioenschappen niet cadeau, ze moesten zich door een sterk deelnemersveld heen slaan. Zo werd Jeroen eerder in het toernooi gedwongen om alles uit de kast halen tegen de sterk spelende Brian de Leeuw (3-2). Ook in de halve finale tegen zijn broer Martijn Hendriks moest hij tot het uiterste gaan (3-1). Martijn won in de kwartfinale wel heel knap van Ron van der Weiden. De andere halve finale tussen Brian en finalist Arthur was ook een boeiende strijd. Er waren vele prachtige slagenwisselingen tussen beide noppenspelers te bewonderen. Arthur won deze titanenstrijd met 3-1, mede door zijn enorme vastheid.

Martijn de l’Ecluse had het gedurende het toernooi ook zwaar. Zo verloor hij in de voorronde verrassend van de zeer sterk spelende jeugdspeler Jordi Post met 3-2 (en 11-9 in de vijfde). Na deze nederlaag was Martijn echter niet meer te stuiten en werd uiteindelijk via winst op Hans Groenheide (halve finale) en Sanjay (finale) de terechte winnaar in de klasse B.

Competitie

Deze week gaat de voorjaarscompetitie van start. Met op vrijdag in de Olympiahal een aantal thuiswedstrijden. Zaterdag gaan de vijf jeugdteams voor hun eerste wedstrijd van het jaar; het gaat in alle gevallen om uitwedstrijden.

Ook tafeltennissen?

In de competitie of recreatief? Het kan bij tafeltennisvereniging T.O.G. Maassluis. Er is plek voor nieuwe senior- en jeugdleden vanaf 6 jaar. Jeugd: kom vrijblijvend langs op vrijdagavond vanaf 18.30 uur in de Olympiahal in Maassluis. Senioren: vanaf 20.00 uur in de Olympiahal, of dinsdagavonden in de Parkietzaal (van 20.30 tot 22.00 uur).

Zie ook www.tog-maassluis.nl of neem contact op met Jeroen Hendriks: hendriks@tog-maassluis.nl , 06 5107 2843.