MAASSLUIS | De Voorthuizer organist Evert van de Veen verzorgt vrijdag 12 april een orgelconcert in de Immanuëlkerk van Maassluis. Aanvang 20.00 uur.

Met een knipoog naar Feike Asma.

Evert van de Veen begon al jong met orgellessen die hij volgde bij zijn oom Evert van de Kamp en bij organist John Propitius. Daarna orgelstudie aan het Utrechts Conservatorium. Na zijn studie begon Evert als orgeldocent in de regio Voorthuizen. Hij geeft niet alleen vele concerten in Nederland maar ook ver buiten de landsgrenzen. Evert van de Veen is een veel gevraagd koorbegeleider. Het begeleiden van de zang tijdens kerkdiensten vind hij het mooiste aspect van zijn vak. Bewerkingen van het geestelijke lied zijn dan ook in het toegankelijk programma opgenomen.

Het concert opent met een Fantasie over Psalm 77: 7 “‘k Zal gedenken hoe voor dezen” van Feike Asma, vervolgens werken o.a. van: Georg Friedrich Händel, Alexandre Guilmant , César Franck,: en van de concertgever Andante en Boléro “Op U alleen, mijn Licht, mijn kracht” en het Drieluik “In Paradisum” – “Voor alle heil’gen” – “Er is een land van louter licht” – “O God die droeg ons voorgeslacht”. tot besluit: Toccata en koraal: “Halleluja! Lof zij het Lam.

Entree: € 10,00 -pinnen kan- inclusief koffie/thee na het concert, tot 15 jaar gratis. Meer info: orgelcommissie Immanuëlkerk Maassluis.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.