MAASSLUIS | Dit weekend is er weer veel te zien en te doen in Maassluis, zo ook in en rondom Gallery RitsArt.

Je vindt plein-air kunstenaars aan het werk waaronder Arien Winkel, Frans Bianchi en Piet Groenendijk. Kom je in de ochtend, dan kun je meemaken hoe ze een doek voorbereiden en opzetten voordat ze aan de slag gaan met kwast en olieverf. Gaandeweg de dag zie je hoe ze het kunstwerk verder vormgeven op doek. 

Wil je liever zelf in de schijnwerpers staan? Poseer dan in de pop-up studio aan de Veerstraat 10 en laat je eigen ‘Groeten uit Maassluis’ insta-ansichtkaart maken door Maassluise kunstenaar Peter Farla. Je wordt ter plekke gefotografeerd en jij ontvangt de week erop je eigen ‘eenpersoonsgroepsfoto’ met een vrolijke twist!

© Farlagraaf fotografie

In Gallery RitsArt zelf vind je de tentoonstelling AutoBahn van een gelegenheidsgroep Duitse en Nederlandse kunstenaars. Zij schilderden een in de kunst onderbelicht thema tijdens een roadtrip afgelopen jaar: de snelweg, in al haar facetten. Elke kunstenaar schildert in zijn eigen stijl, vanuit een andere invalshoek. Kom langs en laat je verrassen.

Ook DJ Bertram toont zijn kunsten in de galerie en zorgt voor een gezellige muzikale omlijsting.

Gallery RitsArt is geopend vrijdag van 14:00-17:30 uur, zaterdag en zondag van 11:00 – 17:30 uur, en is te vinden aan de Veerstraat 3 in Maassluis, onder aan de trappen bij de Monstersche Sluis.



Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.