MAASSLUIS | Op donderdag 26 oktober is er een historische avond over de geschiedenis van het Westland, door Jaap van Duijn.

De locatie is Theater Koningshof, zaal Lepelaar, in Maassluis. Aanvang 20 uur, zaal open 19.30 uur. De toegang is gratis.

Het Westland is dé tuinbouwstreek van Nederland en is dat al sinds de 19e eeuw. De gunstige ligging bij zee, de grondgesteldheid, de nabijheid van grote steden, de werklust van de Westlanders en de ondernemingszin van de tuinders maakten dat de streek kon uitgroeien tot wat na de Tweede Wereldoorlog de Glazen Stad ging heten. In deze lezing gaat Jaap van Duijn terug naar de oorsprong van de Westlandse tuinbouw en schetst hij de perioden van voorspoed, maar ook de crisisperioden waar de tuinders in de loop der tijden mee te maken kregen.


Overall Beheerder

Overall Beheerder