MAASSLUIS | Het Nieuw Talent Orkest Maassluis geeft op zondag 5 februari 13.30 uur een afsluitend concert in Theater Koningshof.

Komt u ook luisteren?

  • Datum: Zondag 5 februari 2023
  • Aanvang: 13.30 uur
  • Adres: Theater Koningshof, Uiverlaan 20, Maassluis
  • TOEGANG GRATIS

Tien repetities

Op 6 november vorig jaar begon na diverse wervingsacties in Maassluis een enthousiaste groep mensen aan dit grote avontuur. Zij gingen de uitdaging aan om een instrument naar keuze te leren bespelen. En gedurende de tien repetities in de afgelopen maanden is daaruit een heel leuke groep muzikanten ontstaan. Zij keken elke keer weer uit naar de volgende repetitie vanwege de gezelligheid en de muziek. Met grote inzet oefenden zij op hun instrumenten en deelden met elkaar hoe geweldig ze het vinden maar ook hoe lastig dit soms kan zijn. En nu spelen ze al zoveel leuke muziek met elkaar.

Nieuwe hobby

Het Nieuw Talent Orkest Maassluis repeteerde onder de inspirerende leiding van Richard Vrijhoef. Deelnemers werden geholpen door diverse steunmuzikanten die er ook veel plezier in hadden. Het leuke is dat het orkest niet stopt na het concert. De muzikanten hebben een nieuwe hobby ontdekt. De meeste deelnemers willen samen verder musiceren in een nieuw Samenspel Orkest dat op donderdagavond 9 februari voor het eerst zal gaan repeteren in Het Muziekgebouw.

Het project Nieuw Talent Orkest

Guus Pieksma en Annewiep Bloem uit Friesland ontwikkelden het concept van De Nieuw Talent Orkesten. Ze draaien in heel Nederland en zijn bedoeld om mensen enthousiast te maken voor een blaasinstrument en voor de gezelligheid van samen muziek maken. Iedereen kan meedoen: mensen die nog nooit een instrument hebben bespeeld, oud-muzikanten, mensen die willen ontdekken of samen muziek maken leuk is. Leeftijd speelt geen rol. En dankzij het Volwassenfonds Sport en Cultuur kunnen mensen met een krappe beurs ook meedoen.

Het project wordt gesteund door de Gemeente Maassluis en het VSBfonds.


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!