MAASSLUIS | Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag: een dag waarop er wereldwijd wordt stilgestaan bij gelijke rechten tussen mannen en vrouwen. De allereerste Internationale Vrouwendag vond plaats in 1908, toen 15.000 vrouwen door de straten van New York City marcheerden om onder meer stemrecht te eisen.

In 1911 werd 8 maart officieel bestempeld als Internationale Vrouwendag om vrouwenrechten op de agenda te houden. Elk jaar heeft de dag een ander thema. In 2023 is dat ‘Onbeperkt Leefbaar’. Om Internationale Vrouwendag én het thema ‘Onbeperkt Leefbaar’ onder de aandacht te brengen, draait Cinema Koningshof op 8 maart de indrukwekkende film ‘She Said’.

Onbeperkt leefbaar? Wat is dat?

De klimaatcrisis, de coronapandemie, de erbarmelijke omstandigheden waarin sommige vluchtelingen in ons land moeten vertoeven, het grote personeelstekort in Nederland, de woningnood, femicide… De wereld lijkt in brand te staan – en onze leefomgeving lijkt door alle ellende steeds beperkter te worden. Daarom staat Internationale Vrouwendag op 8 maart in het teken van ‘Onbeperkt Leefbaar’.

Wat kunnen we doen om het leven weer onbeperkt leefbaar te maken? Hoe kunnen wij, samen met mannen, weer een omgeving creëren waarin we onbeperkt kunnen leven? Twee vrouwen die daar niet al te lang geleden nog een flinke bijdrage aan hebben geleverd, zijn journalisten Megan Twohey en Jodi Kantor. Hun verhaal is vastgelegd in de film ‘She Said’.

She Said

‘She Said’ is een film over de zoektocht naar de waarheid over het afschuwelijke gedrag van filmproducent Harvey Weinstein – één van de belangrijkste verhalen van een generatie. Meer dan 100 actrices en medewerksters uit de filmwereld deden aangifte tegen Weinstein wegens ernstig seksueel misbruik. Megan Twohey en Jodi Kantor schetsten in de New York Times voor het eerst het beeld van een seksueel roofdier – wat er uiteindelijk aan bij heeft gedragen dat voormalig Hollywood-producer Weinstein nu een gevangenis van 23 jaar uitzit.

De onthullingen van Twohey en Kantor waren medeverantwoordelijk voor de #MeToo-beweging: een beweging die seksueel misbruik van vrouwen blootlegt en laat zien hoe alledaags (de dreiging van) misbruik eigenlijk is. Door Weinstein achter de tralies te zetten én de openheid over misbruik (en de gevolgen daarvan) te stimuleren, zijn Megan Twohey en Jodi Kantor twee inspirators op het gebied van onbeperkte leefbaarheid.

Laat jij je ook inspireren op 8 maart?

Ben jij benieuwd naar de hartverscheurende, doch fantastische film ‘She Said’? Kom dan 8 maart naar Cinema Koningshof en kijk mee! Tickets zijn voor €7,50 te koop via www.theaterkoningshof.nl of aan de theaterkassa.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Publiciteit Koningshof

Publiciteit Koningshof

Theater Koningshof | Uiverlaan 20 | 010 591 1430 |
Bruisend Huis Maassluis! Theater, film, zalenverhuur, catering, feesten & partijen, vergaderingen, conferenties