MAASSLUIS | Op zaterdag 15 juli organiseert Stichting Garrels-orgel Maassluis voor het derde jaar op rij een concert met organist Hayo Boerema en het professionele koor Laurens Collegium onder leiding van dirigent Wiecher Mandemaker.

© 2017 jelle ravestein

Het koor zingt de ‘Mass for Four Voices’ van de Engelse componist William Byrd en enkele ‘geistliche gesänge’ van de Duitse componist Max Reger. De koorwerken worden afgespeeld met muziek op het beroemde Garrels-orgel uit 1732. Met vingervlugge toccata’s van componisten Heiller en Jongen en met de ‘Fuga over de naam BACH’ van Max Reger wordt de bezoeker getrakteerd op muzikaal vuurwerk.

Hayo Boerema is sinds 2005 organist van de Laurenskerk te Rotterdam. Ook is hij sinds 2010 verbonden aan Codarts Hogeschool voor muziek in Rotterdam als docent improvisatie. Het Laurens Collegium is het beroepskoor van Rotterdam en staat bekend om zijn veelzijdige, energieke uitvoeringen van hoog niveau.

Het koor is een graag geziene gast in concertzalen zoals De Doelen of het Concertgebouw. Wiecher Mandemaker is dirigent en artistiek leider van het koor en tevens als hoofdvakdocent koordirectie verbonden aan zowel Codarts in Rotterdam als het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Het concert vindt plaats in de Groote Kerk. Aanvang 20.00 uur. Kosten € 10,- (tot 18 jaar gratis).
De deur gaat open om 19.30 uur. Een programmaboekje en een consumptie na afloop zijn
inbegrepen en er is gratis parkeergelegenheid rondom de kerk


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.