MAASSLUIS | Petra Veenswijk geeft op zaterdag 12 augustus een concert in de Groote Kerk in de serie van Stichting Garrels-orgel Maassluis.

Op het programma staan werken van Max Reger (Introduction & Passacaglia f moll), twee etudes van Robert Schumann, een prélude et fugue van Camille Saint-Saëns en delen uit de 8e symfonie van Charles-Marie Widor. De muziek is niet allen te horen; via een videoverbinding
naar de speeltafel is voor het publiek ook te zien hóe het Garrels-orgel wordt bespeeld.

Petra Veenswijk behaalde in 1989 het diploma uitvoerend musicus orgel aan het Rotterdams Conservatorium. In Parijs vervolgde ze haar studie bij grote namen als Daniël Roth, Jean Langlais en Marie-Claire Alain. Sinds 1987 is zij als organist verbonden aan de Maria van Jessekerk te Delft. Als concertorganist treedt zij op in binnen- en buitenland.

Het concert op 12 augustus vangt aan om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à € 10,‒ p.p. verkrijgbaar aan de deur (tot 18 jaar gratis). In de nabije omgeving van de kerk is voldoende (gratis) parkeerruimte.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.