door Gerry van Leeuwen

MAASSLUiS | Jaap Toorenaar geeft een boeiende lezing in Cultuurcentrum Het Witte Kerkje te Maassluis op donderdag 12 oktober 2023 aanvang 20:00 uur.

Jaap Toorenaar is de auteur van het boek over reclametaal, “Hoe verzinnen ze het”. Hij neemt je mee in de wereld van de reclametaal en laat zien hoe reclametaal de Nederlandse taal verrijkt heeft. Jaap is reclameman en publicist. Wij hopen u op donderdag 12 oktober a.s. om 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) te kunnen verwelkomen in Cultuurcentrum Het Witte Kerkje aan de Constantijn Huygensstraat 1 te Maassluis. Toegang is gratis.

█ VOORUITBLIK: De volgende lezing is donderdag 16 november 2023 – WO II door Gertjan van de Velden.

De lezing wordt omlijst met muziek door Marcel Sutedja violist. We zijn bijzonder trots dat hij 12 oktober in Cultuurcentrum het Witte Kerkje te gast is. Marcel wordt begeleid door Natasja Douma op piano. Marcel en Natasja brengen werk van Mozart, Prokofjev, Stravinsky en Gershwin.

Jaap Toorenaar is vooral bekend als mede-bedenker van een reclame van Calvé pindakaas met Evert van Benthem uit 1987, maar werkte ook mee aan vele andere reclamespotjes en -slogans voor onder andere Friesland Campina, Koninklijke Luchtmacht en Unicef. Reclame is de strijd tegen de clichés, stelt Jaap Toorenaar. Als tekstschrijver bedacht hij slogans als “NRC Handelsblad. Slijpsteen voor de geest” en “De maatschappij. Dat ben jij”. Jaap probeert verwoordingskracht te bieden met teksten die niet meteen verdwijnen in het moeras van ons geheugen. Verder schreef hij meerdere boeken en was hij columnist voor HP/De Tijd. Sinds 1992 is Toorenaar verbonden aan een reclamebureau.

Marcel Sutedja, 16 jaar, is gepassioneerd violist. Jong talent en leerling aan het Jong Koninklijk Conservatorium Den Haag. Drie jaar geleden was hij te gast bij het TV programma Podium Witteman met lovende reacties. Marcel heeft al verschillende prijzen gewonnen.

Natasja Douma, is coach en pianist bij het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, heeft liedbegeleiding gestudeerd aan het Conservatorium in Amsterdam. Natasja is een veelgevraagde duo partner, kamermusicus en begeleider, die veelvuldig optreedt zowel nationaal als internationaal.


Addie Intisari (Redacteur Economie)

Addie Intisari (Redacteur Economie)

Redacteur Economie | Zwaartepunt ligt bij (Extra)regionaal & (Inter)Nationaal nieuwtjes