MAASSLUIS | Ontdek het geheim van een van de meest belangrijke families in de kunstgeschiedenis. Op donderdag 26 oktober geeft kunsthistoricus Hoo Man Chan een lezing over de schildersfamilie Brueghel.

█ De lezing vindt plaats in de Bibliotheek de Plataan in Maassluis en begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Een toegangskaart kost €10,00.

Waar gaat de lezing over?

Na de succesvolle tentoonstelling van het Noordbrabants Museum over Jeroen Bosch in 2016, is het tijd voor de familie Brueghel. Voor het eerst zijn alle vijf generaties van deze schildersfamilie verbonden in een omvangrijke tentoonstelling waarin alles aan bod komt. Waaronder de sterke familiebanden, hun innovatieve denkwijze en tomeloze ambitie en natuurlijk de kunstwerken. Van generatie op generatie bleef het familiebedrijf Brueghel een internationaal succes. Ontdek het geheim van een van de meest belangrijke families in de kunstgeschiedenis.

Wie is Hoo Man Chan?

Hoo Man Chan (1973) werkt als spreker en docent. Hij verzorgt kunstlezingen en begeleide tentoonstellingbezoeken. Daarnaast verleende Hoo Man zijn medewerking aan het NTR televisieprogramma ART-Clips (2014), waarin hij optrad als kenner van verschillende kunstvormen en de cultuurhistorische achtergronden ervan.

Deze lezing is tot stand gekomen door de samenwerking die de Bibliotheek de Plataan heeft met de Kunst en Cultuur AcademieOntdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.