26-01 Om gezondheidsredenen vervalt de opening. De expositie zelf gaat uiteraard wel door !

MAASLAND | In februari exposeert Hanneke Wessels haar werk in Tavenu te Maasland. De huidige maatschappij dwingt haar tot nadenken en tot het maken van protest tegen de gevestigde orde, waarin macht en geld de boventoon voeren en waar zelfs oorlogen voor gevoerd moeten worden. Al eerder maakte zij tekeningen en boekjes over de oorlogen in het Midden-Oosten. Het komt nu nog dichterbij. De titel van deze expositie is dan ook: “Mijn Drijfveren”.

We vragen Hanneke wat voor werk we mogen bewonderen in deze expositie. Ze vertelt: “Na alle disciplines te hebben beoefend kom ik na deze lange ontdekkingstocht thuis: bij mijn tekenpapier, potloden, houtskool en conté-krijtjes. Tekenen is belangrijk voor mij en is altijd de basis geweest voor mijn werk. Zwart wit, zo minimaal en toch betekenisvol. Na jaren een nieuw bewustzijn; een lichtpuntje in welke vorm dan ook. Het maken van grafiek is ook een vorm van tekenen, maar dan op een zinken plaat of snijden in karton. Collages met drukinkt bewerken onder de pers geeft prachtige resultaten. Fotografie, met name langgerekte schaduwen, verwerk ik in mijn tekeningen wat mooie grafische vormen geeft, vooral in zwart/wit”.

Hanneke is deelnemer aan de Stichting Maassluise Kunstenaars en geeft een aantal maanden per jaar de gelegenheid tot modeltekenen in haar atelier.

De opening van de expositie is op vrijdag 2 februari om 20.00u en de expositie is te zien tot en met zondag 25 februari. Tavenu is geopend op zaterdag, zondag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur, Pynasplein 5, 3155 VX Maasland. De toegang is gratis.


Overall Beheerder

Overall Beheerder