MAASSLUIS | De heer Hoo-Man Chan, kunsthistoricus, geeft deze keer een lezing over de bijzondere tentoonstelling “Pioniers-fotografie door vrouwen” in het Nationaal Archief den Haag. Nog nooit eerder is in Nederland zo’n uitgebreid overzicht van fotografie door vrouwen te zien geweest!

Hier worden meer dan 200 originele foto’s, fotoboeken, tijdschriften en documenten getoond, waarvan de eerste gemaakt zijn in 1859 en de laatsten in 1999. De foto’s worden getoond aan de hand van vier thema’s: Vroege fotografie en experiment, Oorlogsfotografie, Documentaire fotografie en Straatfotografie.

De heer Chan vertelt u over de krachten relevantie van het werk van de vrouwelijke fotografen. Zo maakte Bertien van Manen eind jaren 70 de serie “Vrouwen te gast”, over de eerste generatie vrouwen die als arbeidsmigrant naar Nederland kwam. Ata Kando fotografeerde in 1971 in Venezuela de Ye”kuana’s die in het Amazone gebied wonen. Zij worden door oliewinning en ontbossing in hun bestaan bedreigd.

De meeste mensen hebben weinig kennis van deze unieke kunstrichting en daarom is het extra interessant om naar de uitleg van de heer Chan te komen luisteren op donderdag 21 maart 19.30-21.30 uur in de bibliotheek de Plataan in samenwerking met de Kunst en Cultuur Academie.


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.