MAASSLUIS | Op dinsdagavond 11 juni zullen concertpianist Ako Taher en stadsdichter Marleen Opschoor een mooi programma brengen waarin piano en poëzie elkaar afwisselen. Het thema van de avond zal zijn ‘van donker naar licht’. Het minimalistische spel van Ako en de eenvoud en melancholie in de gedichten van Marleen vullen elkaar mooi aan.

11 juni | 19.30 uur
Piano & Poëzie
Gallery RitsArt – Veerstraat
GRATIS

█ Ako is een Irakeese concertpianist die als vluchteling in 1999 in Nederland terechtkwam. Op het conservatorium in Bagdad heeft hij 7 jaar Europees klassiek gestudeerd, wat in een Arabisch land best uitzonderlijk is. In 2014 werd hij tweede bij Holland’s got Talent. Hij speelde voor koning Willem-Alexander en koningin Maxima en het voltallig kabinet in Carré en in het concertgebouw in Amsterdam. Sinds 2008 woont Ako in Maassluis waar hij nu werkzaam is als muziekdocent.

Opschoor is geboren in Schiedam maar woont al sinds 1994 in Maassluis. Onder de naam Mijmertijd publiceert zij gedichten op Social Media. Inmiddels heeft zij twee dichtbundels uitgebracht en sinds september 2022 is zij de stadsdichter van Maassluis. Regelmatig zijn haar gedichten te lezen in het Nieuwsblad Maassluis. Haar missie is om poëzie meer zichtbaar en toegankelijk te maken in Maassluis en kunst en poëzie met elkaar te verbinden. Met weinig woorden weet zij de essentie te raken van alledaagse thema’s waarin veel mensen zich herkennen.

Deze avond is gratis bij te wonen in Gallery RitsArt en begint om 19.30 uur. Iedereen welkom!Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!