door Mick Otten

SCHIEDAM | Recht tegenover het nieuwe Art CentreSchiedam staat een monumentale oosterse plataan. In maart is het tien jaar geleden dat deze mooie boom is uitgeroepen tot Wereldboom met de naam ‘Plantage Plataan’. Een Wereldboom is een boom die de kans krijgt om ‘Oeroud’ te worden. Dat lukt alleen als omwonenden zich inzetten voor de boom. En zo verbindt de Wereldboom mensen rondom zich.

In de expositie ‘Wereldboom’ viert KunstWerkt samen met de omwonenden dit jubileum. Een feestelijke expositie met veel bomen. De expositie is de start van een jaar vol activiteiten rond de boom, georganiseerd door de Plantage-bewoners.

© Friedie Koen

Friedie Kloen heeft voor deze expositie een installatie gemaakt van verschillende houtsoorten. Het beeld symboliseert de wortels van de boom, versiert met bladeren en een kruin. Onder de wortels lopen mensfiguren van dunne houten takken gemaakt. Zij zorgen ervoor dat de boom in stand wordt gehouden.

De expositie is nog te zien t/m 2 april, van donderdag t/m zondag van 13:00-17:00 uur, Adres: KunstWerkt Schiedam, Lange Nieuwstraat 191 in Schiedam.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten naar je e-mail te laten verzenden.

Overall Beheerder

Overall Beheerder