MAASSLUIS | Organist Rien Donkersloot geeft op zaterdag 1 juni een orgelconcert in de Groote Kerk te Maassluis. Het is de start van de zomerserie van Stichting Garrels-orgel Maassluis.

Donkersloot heeft een gevarieerd programma samengesteld met werken van Bruhns, J.S. Bach, Guilmant, Duruflé en Dupré. Van laatstgenoemde componist zal hij de Symphonie Passion spelen. Deze Franse symfonie bestaat uit vier delen die momenten uit het leven van Christus verklanken: de wereld in afwachting van de Messias, de geboorte, de kruisiging en de opstanding.

Tijdens het concert is de organist niet alleen te horen, maar ook te zien via een videoscherm in de kerk.

Over Rien

2024 RienDonkersloot

Rien Donkersloot studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten en studeerde hiervoor summa cum laude af. Naast orgel speelt Rien beiaard, waarvoor hij eveneens cum laude afstudeerde. Hij won diverse prijzen op beiaard- en orgel(improvisatie)concoursen in binnen- en buitenland. Rien Donkersloot is organist van de St.-Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland.

Datum: zaterdag 1 juni; aanvang 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten à € 10,‒ p.p. verkrijgbaar aan de deur (tot 18 jaar gratis). In de nabije omgeving van de kerk is voldoende (gratis) parkeerruimte.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.