VLAARDINGEN | Een van de jaarlijks terugkerende activiteiten is de kunstexpositie in Museum Vlaardingen, waar deelnemende kunstenaars zich laten inspireren door het thema van de Geuzenmaand. Gastcurator van deze expositie is de Vlaardingse kunstenaar Jan van Dorp.

Hij heeft er voor gekozen het thema van dit jaar te verbinden aan één specifieke techniek: de grafische kunst. Grafiek is een oude, arbeidsintensieve techniek, waarbij kennis en vaardigheden worden doorgegeven van generatie op generatie. De tentoonstelling laat dan ook een ruime interpretatie van het woord ‘grafisch’ zien. De deelnemende kunstenaars vormen een mooie mix van jonge enthousiaste grafici, senior vakmensen en oude meesters.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Astrid de Pauw, Beaty Czető, Dodog Soeseno, Domien van Parys, Esther Schoonhoven, Frans Huisman, Gerda Smit, Harry Schumacher, Inez Odijk, Jan Montyn, Jan Prins, Joel Bonk, Kai Ming Li, Karin de Visser, Magriet Mostert, Marian Bijlenga, Marjan Smit, Michel Snoep, Mirjam Boomert, Olivier Beijn, Paula Kouwenhoven, Ru van Rossem en Sasha Zuidam.

Er wordt in het museum een kleine grafiekwerkplaats ingericht waar gedurende de tentoonstelling workshops en demonstraties gehouden worden.

De tentoonstelling is te bezoeken van 11 februari t/m 16 april 2023.


Redactie Kunst&Cultuur

Redactie Kunst&Cultuur

Cultuurredactie | Publiceert cultuur gerelateerde onderwerpen, zoals literatuur, optredens, voorstellingen, exposities en culturele evenementen.