RIJNMOND | De arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek in de arbeidsmarktregio Rijnmond kampt met een tekort aan personeel. Voor werkgevers is het lastig om vacatures direct te vervullen. Dit blijkt uit de meest recente factsheet Arbeidsmarktontwikkelingen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). De sector speelt hierop in door met het project ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ in de regio ‘Instapdagen’ te organiseren die een kijkje geven in de wereld van transport en logistiek. Op dinsdag 7 maart is er een instapdag met banenmarkt in stadion Feijenoord (De Kuip) in Rotterdam. Onder leiding van televisiepresentator en voormalig autocoureur Allard Kalff en de bekende vrachtwagenchauffeur-vlogger Martijn Kuipers.

Vrachtwagenchauffeur is een mooi beroep met een aantrekkelijk toekomstperspectief. In de komende jaren heeft de sector landelijk behoefte aan de instroom van zo’n 12.000 chauffeurs per jaar. In de arbeidsmarktregio Rijnmond zijn er in januari 1.863 openstaande vacatures (tegen 1.154 in januari 2022). Mensen die er klaar voor zijn om vrachtwagenchauffeur te worden, krijgen nu de kans om in te stappen met een flinke lesgeldsubsidie én een baangarantie.

De wereld van transport en logistiek

Werken als vrachtwagenchauffeur in de sector transport en logistiek betekent werken in een sector die ertoe doet: het is een vitaal beroep. De vrijheid, zelfstandigheid, baanzekerheid en de afwisseling maken het beroep aantrekkelijk voor een bredere groep mensen. Het is een baan van deze tijd in een dynamische sector met zekerheid voor de toekomst. Om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een flinke vergoeding beschikbaar waarbij je maximaal 15% van het lesgeld voor de opleiding Chauffeur beroepsgoederenvervoer zelf moet betalen. Dit zijn bijvoorbeeld ook rijlessen voor het behalen van je C(E) rijbewijs. En door het aanbieden van een baangarantie bij een toekomstige werkgever wil de sector de keuze nog verder vergemakkelijken. Na je opleiding ga je dan direct aan de slag.

de feiten in cijfers:

Experience met Allard Kalff, regionale banenmarkt en andere activiteiten

Om mensen kennis te laten maken met de sector transport en logistiek organiseren we voorlichtingsbijeenkomsten onder begeleiding van Allard Kalff. Tijdens deze avonden krijg je letterlijk een kijkje in de wereld van transport en logistiek. Zo kun je zelf rijden op de vrachtwagen als je in bezit bent van rijbewijs B of alleen rijden op de vrachtwagen. Je kunt praten met een zij-instromer die voor deze wereld heeft gekozen en met ons in gesprek gaan of het iets voor je is. Ook kun je direct kennis maken met werkgevers uit de regio Rotterdam die op dit moment op zoek zijn naar chauffeurs. Op de banenmarkt zijn onder andere deze werkgevers aanwezig: CTG-Logistics, Van der Lee, AB Texel Group, Van der Most, H.Z. Logistics, Sluyter Logistics, DHL, Cornelissen, Bentvelzen transport, Renewi, Vlot Logistics, KLG Europe, Den Hartogh, Reym, Randstad Transport, 24/7 Drive, Jan de Rijk Logistics. En daarnaast ook het UWV/WSP en Leerwerkakkoord. Een mooie kans dus om misschien een toekomstige werkgever te ontmoeten.

Pak die kans en meld je aan voor de bijeenkomst

Op dinsdagavond 7 maart 2023 zijn wij in de regio. Meer informatie en de mogelijkheid om je aan te melden voor de bijeenkomst vind je hier: www.ikwordvrachtwagenchauffeur.nl.


Redactie Economie & Ondernemen

Redactie Economie & Ondernemen

Geen Reactie

Wij WEIGEREN Reacties ZONDER Voornaam + Achternaam!