HOEK VAN HOLLAND | Het moment dat Herman Finkers op tv Gregoriaans ging promoten, en de opstart van de Studiegroep in Hoek van Holland vielen vrijwel samen. Vanaf het begin waren er deelnemers uit verschillende plaatsen in de regio. In het afgelopen jaar is de groep weer goed de pandemie-beperkingen te boven gekomen.

Ergens is een verkeerde datum gepubliceerd, maar het is zondag 12 maart dat het meditatieve gregoriaans weer klinkt aan de De Cordestraat.

Gregoriaans in de Egbertuskerk, zondag 12 maart, 11.00u

Hierbij hoort natuurlijk de echte mis van de veertigdagentijd (missa XVII). Die komt uit de zogenaamde volkszang; geschikt om ieder zachtjes mee te laten zingen. Wie dat wil proberen (of alleen luisteren), is dus zeer welkom. Daarnaast heeft de groep hard erop gestudeerd om de prachtige gezangen van die dag zonder begeleiding (á capella) te zingen.

Deels zijn de Gregoriaanse gezangen zelfs van vóór het schisma tussen de oosterse en de westerse kerk en zeker van ruim vóór de reformatie. De universele waarde wordt onderstreept erdoor dat in onze studiegroep bijna evenveel protestanten als katholieken én zelfs een enkele niet-gelovigen meezingen.Ontdek meer van MAASSLUIS.NU

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens&Maatschappij

Redactie Mens & Maatschappij | Publiceert eigen artikelen en aangeleverde berichten binnen dit thema